šeštadienis, vasario 06, 2010

Vokietijoje "bažnytinius pedofilus" gelbsti senatis


Kai maišas trūksta, turinys išbyra. Vokietiją sukrėtė žinia apie katalikų kunigų vykdytus nepilnamečių tvirkinimo atvejus. Daugiau nei 20 buvusių Berlyno prestižinės privačios Petro Kanizijaus gimnazijos mokinių pranešė, kad juos tvirkino mokytojai vienuoliai jėzuitai.
Dabar paaiškėjo, kad Vokietijos katalikų dvasininkai ir kiti šios religinės bendruomenės nariai susiję su gerokai daugiau nepilnamečių tvirkinimo atvejų, nei iki šiol manyta, praneša "Der Spiegel".
27 Vokietijos katalikų vyskupijose savaitraščio atlikta apklausa rodo, kad nuo 1995 metų mažiausiai 94 kunigai ir kiti katalikų bendruomenės nariai buvo įtarti nepilnamečių seksualiniu prievartavimu. Tik 30 tokių asmenų buvo nuteisti, o daugeliu atvejų bylos buvo nutrauktos dėl senaties.
Šiuo metu kaltinimai dėl tvirkinimo yra pareikšti dešimčiai katalikų bendruomenės darbuotojų.
Apie panašius atvejus taip pat pranešė daugelio kitų Vokietijos mokyklų, kuriose dirba kunigai, mokiniai.
Tiesa, matosi, kad teisingumo daugeliu atveju Vokietijoje įvykdyti negalima dėl įstatymų, vos trečdalis nusikaltėlių įvertinami pagal nuopelnus. Kol kas nėra ir oficialios Vatikano reakcijos į įvykius popiežiaus gimtinėje.

5 komentarai:

Šauklys rašė...

Katalikai atsakingi už visos Europos finansinį, moralinį ir, galima sakyti, už visą vakarų kultūros žlugimą, ir už milijonus, kuriuos veda su savo mokymu į pražūtį. Sociologai teigia, jeigu šalis katalikiška, ji pasmerkta būti tarp ekonomiškai atsilikusių valstybių.

Linas rašė...

Na, sakykim, Airija, kaip ir nėra viena iš atsilikusiųjų, ji sėkmingai įsisavino ES lėšas ir pakilo.

Anonimiškas rašė...

Lenkija ir neblogai pakilo, nes Pauliukas buvo lenkas. O Airija pakilo dėl grįžusiu emigrantu su savo kapitalu.

Linas rašė...

Iš Airijos lietuviai baigia viską išvežt, ką airiai parsivežė:)

Emanuelis rašė...

Uj, nu cia vaikus myli tie kunigai...reikia leistis jiems tuoktis, bus ramiau :)