ketvirtadienis, lapkričio 10, 2011

Moterys ima kunigus (II)

Kadangi po rašymo, kad „Moterys ima kunigus“, kur buvo išvardinti kunigai pastaruoju metu atsisakę arba planuojantys atsisakyti kunigystės: Tomas Skrudupis, Algirdas Butė bei Gintautas Gudas ir buvo prašyta, kad „Nepatvirtintais duomenimis, panašus likimas neseniai ištiko ir vieną Raseinių kunigą“... pasigirdo abejonių ir kaltinimų išsigalvojimu, tai „Formalių naujienų“ spec. korespondentas Raseiniuose ėmėsi tyrimo ir nustatė, kad minėtas faktas tikrai buvo Raseinių Šiluvos Švenčiausiosios Mergelės Marijos Draugijoje.
Šiluvos Švč.Mergelės Marijos Draugijos Raseinių parapijos skyrius įsikūrė 2010 m. rugsėjo mėn.,draugijoje buvo 19 narių, o artimai su Raseinių vikaru Petru Mackevičiumi bendravusi skyriaus narė šiuo metu laukiasi.
Korespondentas taip pat iškapstė ir oficialų vyskupijos raštą, kuriame minėtas kunigas nušalinamas nuo pareigų.
Pranešimas dėl kunigiškų pareigų suspendavimo
Paskelbta: 2011-10-21 17:22:54
Kauno arkivyskupo dekretu nr. 34, vadovaujantis Kanonų teisės kodekso 1395 § 1 nuostatomis, kun. Petras Mackevičius suspenduotas nuo visų kunigiškų pareigų (a sacris).
http://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&ncid=2&nid=596
(Kan. 1395 § 1. Konkubinate gyvenantis dvasininkas, šalia kan.1394 nurodyto atvejo, ir dvasininkas, papiktinančiai pasiliekantis kitoje išorinėje nuodėmėje prieš šeštąjį Dekalogo įsakymą, baudžiami suspensa, prie kurios, jei po pamokymo pasilieka nusikaltime, gali palaipsniui būti pridėtos kitos bausmės, neišskiriant pašalinimo iš dvasininkų luomo.
iteadjmj.com/LIBROSP/cickodeksas.pdf)
Taigi, moterys toliau aktyviai kovoja prieš celibatą...

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Kokie čia dar gali būti komentarai.Palikite tuos žmones ramybėje.Mes juk turime mylėti ir gerbti visus žmones.Mes juk visi esame broliai ir seserys Dievo akyse.Leiskime jiems patiems tvarkytis savo gyvenimus,o mes gyvenkime savąjį.