trečiadienis, lapkričio 16, 2011

Alice Cooper nenori būti „tikinčia įžymybe“

 Šok-roko pradininkas Alice Cooper atvirai pasakoja apie savo meilę Dievui, bet jis neturi noro tapti "tikinčia įžymybe." Po daugiau nei 30 metų veiklos, piktinusios daugelį tėvų, jis sako, pragaro baimė pastūmėjo jį tikėti Dievu. Alice Cooper, kuris dainavo apie nekrofiliją ir kapojo koncertuose kūdikių maketus, sakė, kad nepaisant to, kad jis ir toliau įrašinėja, koncertuose pristato teatralizuotus siaubo šou: "Mano gyvenimas yra skirtas Kristui“ Muzikantas tapo krikščionimi seniau, bet apie tai buvo kalbama tik užuominomis, keliuose interviu, nes 54-metų dainininkas iki šiol visada buvo atsargus dėl savo tikėjimo. Tik neseniai jis pirmą kartą viešai kalbėjo apie savo meilę Dievui ir nenorą tapti "tikinčia įžymybe."
Karjeros pradžioje A. Cooper oficialiai pasikeitė savo vardą į Vinsentas Furnier, dabar jis yra atsakingas už modernių, piktinančių muzikantų, tokių kaip Marilyn Manson atsiradimą. Bet jis teigia, kad jo grupė niekada nebuvo politinė arba religinė ir visada buvo "su humoro jausmu." Jis sakė žurnalui „Hard Music“, kad jį visada žeidė kaltinimai satanizmu. Išauklėtas krikščionių šeimos, jis vis dar tikėjo Dievu, nors jis ir nebuvo pasišventęs. Viskas pasikeitė, kai alkoholizmas grasino suardyti jo santuoką prasidėjo. Jis ir jo žmona, Cheryl, ėmė lankyti bažnyčią su "pragaro ugnies pastoriumi". A. Cooper sakė, kad jis tapo krikščioniu "iš pradžių daugiau iš Dievo baimės, nei iš meilės... Aš nenorėjau eiti į pragarą". HM interviu, A.Cooper sakė, kad savo tikėjimą jis laiko kaip "nuolatinį dalyką." "Kaip krikščionis, tu tobulėji. Mokaisi, eini į Biblijos studijų susirinkimus. meldiesi",- sakė jis. Jis vengia afišuotis, nes "yra labai lengva sutelkti dėmesį į Alice Cooper, o ne į Kristų. Aš esu roko dainininkas. Ir nieko daugiau. Aš nesu filosofas. Manau, kad esu labai toli nuo subrendusių krikščionių. Taigi, nesitikėkite, jog atsakysiu į Jūsų klausimus."
Pasikeitė ir jo muzika. Dabar jis mano, kad jo sceninė persona "pragaro pranašas", ir jis sako žmonėms: „Būkite atsargūs, Šėtonas - tai ne mitas. Negalima apsimesti, kad Šėtonas - tai tik pokštas ".
 Jis nebeatlieka kai kurių dainų iš jo senų dainų repertuaro – muzikantas tvirtina, kad tas dainas, kurios propagavo anarchiją ir netvarkingą seksą jis „negailestingai“ iškirpo ir prašo jo neteisti: "Buvau vienas žmogus, dabar aš - kitas, naujas kūrinys Kristuje"..  


2 komentarai:

Olgerdas rašė...

Truputi netiksli informacija. Sio dainininko tikras vardas yra Vincent Damon Furnier, o i pseudonima Alice Cooper jis pasikeite veliau. Beje, pseudonima jis gavo, jei neklystu, berods ar tai per sapna, ar per meditacijos seansa, Alice Cooper yra kazkokios mitines raganos vardas. Kad tapo tikinciu, seniai zinau, va tik nesuprantu, kodel jis nesusigrazina savo senojo vardo ir pavardes. Negi jam, krikscioniui, malonu nesioti raganos varda? Na, bet, siaip cia jo reikalas...

O kad nenori buti tikincia izymybe, maladiec. Daugiau tokiu... Justinui Bieberiui reiketu is jo imti pavyzdi- kaip buti paprasciausiai krikscioniu ir zmogumi, o ne lele.

Mr. K rašė...

manau jei Vincentas mestu dainavima pasauliui ir pradetu dainuoti tik Dievui, jam butu daaug paprasciau mesti raganos varda :) bet kol dainuoji pasauliui, kuris taves kitaip ne nepazins kaip raganos vardu, tenka tenkintis tokia situacija kokia padiktuoja pasaulis.

Bet aciu Dievui, Vincentas eina link Jo :)