pirmadienis, lapkričio 21, 2011

JAV metodistai padeda Tauragės našlaičiams

JAV metodistai padeda Tauragės našlaičiams - "Lietuvos rytas" išspausdino straipsnį apie  Jungtinės metodistų bažnyčios muzikos mokytojo  Andrew Bordoni pastangas surinkti lėšų. 
 Čikagos priemiestyje Dženyvoje įsikūrusioje bažnyčioje Tauragės našlaičiams paremti surengtas koncertas. Tai jau antra panaši akcija.
„Per dešimt dienų Tauragėje pajutau, kad globos namų auklėtiniai nemato ateities. Mano mokiniai džiaugėsi galėdami padaryti ką nors gera”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo gitaros mokytojas 38 metų Andrew Bordoni. Lietuvoje jis buvo atvykęs į Tauragės jungtinę metodistų bažnyčia.
JAV muzikos mokytojas dešimt dienų mokė „Šaltinėlio” vaikus skambinti gitara, bendravo su vietos bendruomene, tvarkė apleistas žaidimų aikšteles ir stebėjosi, kodėl to nedaro patys miesto gyventojai. Anot A.Bordoni, didžiausią darbą atlieka ne jis, o Tauragės jungtinės metodistų bažnyčios pastorius Vidas Micuta su žmona Andželika. A.Bordoni kartu su pastoriaus šeima pradėjo projektą, kaip globos namų auklėtiniai galėtų nuolat mokytis groti gitara.
Už surinktas lėšas buvo nupirkta 11 gitarų.

Komentarų nėra: