antradienis, lapkričio 22, 2011

Krištolinė katedra bus parduota katalikams

 Charisma News praneša, kad JAV Kalifornijos valstijoje, Garden Grove esanti Krištolinė katedra bus parduota Katalikų bažnyčios vyskupijai, kadangi bankrutavo. Už ją bus sumokėta 57,5 milijonų dolerių. Planuojama atnaujinti stiklinę struktūrą pritaikant ją katalikiškoms pamaldoms, bet katedros išorė keičiama nebus.
Krištolinė katedra yra 31 m. senumo stiklinis pastatas, kurį suprojektavo Philipas Johnsonas, o sukūrė pamokslininkas Robertas Schulleris, kuris čia rengė bažnyčios susirinkimus. Schullerio televizijos programa „Galios valanda“ (Hour of Power) buvo transliuojama iš katedros į visą pasaulį. Po ketverius metus trukusių šeimyninių bei finansinių problemų katedrą ištiko bankrotas. Pastaruoju metu jai vadovavo Sheila Schuller Coleman, Schullerio duktė.
Vis dėlto, ji dar tikisi stebuklo ir sako, kad kova dar nebaigta ir bažnyčiai galbūt dar nereikia persikraustyti. Skolos susidarė todėl, kad keletą metų Krištolinė katedra rengdavo labai didingus Kalėdų minėjimus, kurie buvo transliuojami į visą pasaulį.

34 komentarai:

Anonimiškas rašė...

ale įdomiai, čia ateina naujienos, kad Romos katalikų bažnyčia neišsimoka kompensacijų nukentėjusiems nuo pedofilijos, čia jau turi pinigų nusipirkti tokį pastatą...

Anonimiškas rašė...

Ale ar nebus kartais paguodosbrolis tų klastingųjų ilgaskvernių pedofilinio išnaudojimo auka, nes kalbėdamas apie svetimus pirkimus labai jau stena ir oro sulaikyt negali?..

Anonimiškas rašė...

o, delfio kometatoriai kraustosi i formalias naujienas :D
Sveiki atvykę, tikiuosi gerai praleisite čia laiką ir atrasite kelią į amžinybę ;)

Anonimiškas rašė...

Viskas dėsninga :)

Pat 13,22 Geras žmogus palieka paveldėjimą vaikų vaikams, o nusidėjėlio turtas kaupiamas teisiajam.

Mok 2,26 Žmogui, kuris Jam patinka, Jis suteikia išmintį, pažinimą ir džiaugsmą, bet nusidėjėliui duoda sunkią užduotį rinkti ir kaupti, kad galėtų atiduoti tam, kuris patinka Dievui....

Anonimiškas rašė...

Bet niekur neparašyta - "teisieji garbins stabus, prievartaus vaikus, persekios ir žudys tikinčiuosius, užsiims pornografijos finansavimu, slėps nusikaltėlius ir visas religijas pripažins garbinančias tą patį Dievą" :)

Anonimiškas rašė...

Nėra teisaus nėra nei vieno.

Įst 32,39 Supraskite, kad Aš esu vienas ir šalia manęs nėra kito dievo. Aš užmušu ir atgaivinu, sužeidžiu ir gydau; ir niekas neišgelbės iš mano rankos.


Jeigu Jis pasakė kad Petras uola ant kurios JIs pastatys bažnyčia, tai visos kitos statybos tėra klaidžiakeliai. Bet garbina net ir klaidžiakeliai Tą Patį Dievą (nes nėra kitų dievų) skirtumas tik tas, kad vieni indai naudojami garbingai tarnystei kiti negarbingai, bet visi atlieka tą darbą kurį jiems Visagalis leidžia atlikti :)

Linas rašė...

Dievo bažnyčia ant žmogaus Petro, ir dar mirusio? Tai ir matom žmogaus bažnyčią visam gražume, anonimas pats pasako, kad tai ne Dievo bažnyčia, užjaučiu, ir nulipkit nuo mirusio žmogaus kapo, ar neauklėjo tėvai atiduoti pagarbą mirusiam?

Anonimiškas rašė...

Petras (Petros) vardo reikšmė - akmuo arba mažas akmenėlis. Uola - (petra) yra visai kitas žodis. Dievas pastatė savo bažnyčią ant uolos (Petra), ne ant akmens (Petros) - pasiknaisiok po originalius graikiškus tekstus.

O kad Petras bažnyčios uola - tai senas ir klastingas Romos imperij... pardon, Romos katalikų bažnyčios melas. Jie visada siekė kuo daugiau valdžios ir kuo daugiau turtų, todėl sau prisiskyrė visus vienintelės bažnyčios titulus ir tam pagrįsti iškraipė Dievo Žodį, Jėzų uždarė į tabernakulį ir sėdo prievartaut vaikų :) oho, tikrai garbinga tarnystė :)

Linas rašė...

Vokietijoj, Prancūzijoj ir Belgijoj katalikų bažnyčias uždarinėja ir pardavinėja šimtais:)
Tas pats ir JAV, vien lietuviai kiek neteko savo statytų bažnyčių. taigi...
O kas nežino, kad nebus pavarytas, tas ir bus pavarytas:)
dėl amžiaus tai prostitusija dar seniau gyvuoja, išeitų, pagal šią logiką, kad Dievas ją palaiko...

Anonimiškas rašė...

Mt 21,31 ...... Tada Jėzus jiems tarė: 'Iš tiesų sakau jums: muitininkai ir paleistuvės pirma jūsų eina į Dievo karalystę. :)

Būkite toliau užkietėję savo žmogiškais išmyslais sukurtame pseudoteisume, o Jėzus Kristus yra ne teisiūjų Viešpats, o tų kuriuos jūs teisuoliai niekinate, Jis yra, anot teisuolių, (Mt 11,19)... rijūnas ir vyno gėrėjas, muitininkų ir nusidėjėlių bičiulis'. Bet išmintį pateisina jos vaikai'.

Dievas niekada ne būna su tais kurie užkietėję savo teisume (amžiname neprarandamame išgelbėjime :), bet tik su tais kurių širdis yra nuolat sudužusi (Ps 34,18). Taip, kad karaliaukite (savo įsivaizdavimuose) šiame pasaulyje, bet visada prisiminkite, kad tai kas pasauliui grąžu yra pasibjaurėtina Dievo akivaizdoje. :)

Pasakysiu jums broliai Apaštalo Pauliaus (kurio puoselėtą ir iki šiol puoselėjamą bažnyčia jūs niekinate) žodžiais (1 Kor 4,8) Jūs jau esate sotūs, jau turtingi, jau pradėjote be mūsų karaliauti! O, kad jūs iš tikrųjų karaliautumėte, kad ir mes galėtume kartu karaliauti!

:)

Anonimiškas rašė...

Mes neesam užkietėję savo teisume, meilėje ieškom Jo tiesos, bet negalime taikstytis su šlykščiu melu, kuriuo Vatikanas nuodija pasaulio žmonių smegenis...

Aš tau linkiu būti nuolankiam Viešpaties tiesai, o ne vaikus tvirkinančių vyrų juodose suknelėse sektai :)

Linas rašė...

Klausyk, sėdi Anglijoj ir toliau sėdėk, o apie karaliavimą, tai ar nematai, kad tavo katalikybė karaliauja jau 1600 metų politiškai, aptekusi auksu, valdžia ir nešvarumais

Anonimiškas rašė...

Na ten kur auksas ten be abejo visada būna ir nešvarumai. Dievas neįtikėtinai gausiai laimina savo tarnus, o mes (ir taip buvo visais laikais) dėl savo silpnumo dažnai suklumpame. Tokia realybė. Bet nešvarumų buvimas nekeičia pačios esmės ir pašaukimo. Mus visada vadindavo sekta ir stengdavosi sunaikinti, bet ... žmogiška išmintis žlugdavo, o Jėzaus Kristaus bažnyčia, nepajudinamai stovi tiesoje :) Atskirų žmonių nuodėmės neturi jokios įtakos pačios bažnyčios egzistencijai.

Linas rašė...

Jo jo, tikrai taip siekė sunaikint, kad kraujo upės tekėjo nuo vatikano sosto, vien lietuvių milijonas išpjauta. Ar tik pas tave ne atbulas matymas - kai žudikas skundžiasi kad kalėjime jam blogos rūšies duona duoda, tai esą jo persekiojimas:)

Anonimiškas rašė...

Mt 12,30 Kas ne su manimi, tas prieš mane, ir kas su manimi nerenka, tas barsto'. :)

Kęstutis rašė...

Radote,broliai, su kuo ginčytis - su kataliku:). Katalikybė - tai ne krikščionybė aplamai. Štai ROMOS katalikų bažnyčia:

(Apr 17,1-9) "Tuomet atėjo vienas iš septynių angelų, turėjusių septynis dubenis, ir prakalbino mane, sakydamas: 'Eikš, aš parodysiu tau teismą didžiosios paleistuvės, sėdinčios ant daugybės vandenų. Su ja ištvirkavo žemės karaliai, ir jos ištvirkavimo vynu pasigėrė žemės gyventojai'. Ir jis Dvasia nunešė mane į dykumą. Ir aš išvydau moterį, sėdinčią ant skaisčiai raudono žvėries, pilno piktžodžiavimo vardų, turinčio septynias galvas ir dešimt ragų. Moteris buvo apsivilkusi purpuru ir škarlatu, išsipuošusi auksu, brangakmeniais ir perlais. Ji laikė rankoje aukso taurę, pilną savo ištvirkavimo šlykštybių ir nešvarumų. Ant jos kaktos buvo užrašytas vardas: 'Paslaptis, didžioji Babelė, ištvirkėlių ir žemės šlykštybių motina'. Mačiau tą moterį, girtą nuo šventųjų kraujo ir nuo Jėzaus liudytojų kraujo. Ją matydamas, aš stebėte stebėjausi.O angelas man tarė: 'Ko stebiesi? Aš tau pasakysiu paslaptį moters ir ją nešančio žvėries, kuris turi septynias galvas ir dešimt ragų'. 'Žvėris, kurį regėjai, buvo, bet jo nebėra; jis ruošiasi išlipti iš bedugnės, tačiau eina į pražūtį. Žemės gyventojai, kurių vardai nėra įrašyti gyvenimo knygoje nuo pasaulio sutvėrimo, stebėsis, žiūrėdami į žvėrį, kad jis buvo ir jo nebėra, ir jis vėl pasirodys.
Čia reikia proto, turinčio išmintį! Septynios galvos reiškia septynis kalnus, ant kurių sėdi moteris."
Roma stovi ant septynių kalvų. Ir,beje, - Konstantinopolis,stačiatikybės lopšys.
Tiksliau,nei Viešpats apibūdino šią organizaciją 4 - 6 eilutėse,tiksliau niekas negalėtų pasakyti. Čia sutelpa visa katalikybės istorija - žudynės,inkvizicijos laužai,kuriuose degė Dievo vaikai,paleistuvysčių ir iškrypimų pilni viduramžių vienuolynai,politinės intrigos,jėzuitų ordinas,buvęs uždraustas Europoje,popiežiai,tokie kaip Bordžija,ir - galima vardinti be galo. Šiose eilutėse ir dabartis - mažytis pavyzdys - pedofilijos skandalai,ir - ATEITIS. O kad ten yra Dievo žmonių,kurie pateko į šios paleistuvės nagus kaip Lotas pateko į Sodomą - susigundę išorine didybės iliuzija,prabanga ir grožiu - tai faktas,apie tai ir kalba Dievo Žodis:
(Apr 18,2-8)" O jis šaukė galingai, stipriu balsu: 'Krito, krito didžioji Babelė! Ji pavirto demonų buveine, visų netyrųjų dvasių pastoge, visų nešvarių ir nekenčiamų paukščių narvu. Nuo jos ištvirkimo įniršio vyno buvo girtos visos tautos; žemės karaliai su ja ištvirkavo, o žemės pirkliai pralobo iš jos nežabotos prabangos'. Ir aš išgirdau iš dangaus kitą balsą, skelbiantį: 'Išeikite iš jos, mano žmonės, kad nedalyvautumėte jos nuodėmėse ir nepatirtumėte jos negandų! Nes jos nuodėmės pasiekė dangų, ir Dievas prisiminė jos piktadarystes. Atmokėkite jai, kaip ji jums atlygino, ir atiduokite dvigubai pagal jos darbus. Dvigubai sumaišykite taurę, kurią ji jums maišė. Kiek ji puikavo ir lėbavo, tiek jai paruoškite kentėjimų ir nuliūdimo, nes ji savo širdyje kalba: 'Aš sėdžiu kaip karalienė, nesu našlė ir liūdesio nematysiu'. Todėl vieną dieną ją apniks negandos: mirtis, gedulas, badas, ir ji bus sudeginta ugnyje, nes galingas yra Viešpats Dievas, kuris nuteisė ją."
Todėl žmonių teisti nereikia skubėti,ateis laikas - tie,kurie Jo,išgirs Viešpaties balsą ir išeis iš jos,kad nepatektų į teismą,taip,kaip išėjo Lotas.

O kol kas - nėra ko ginčytis.

(Apr 22,11-12)" Neteisusis toliau tesielgia neteisiai, kas susitepęs, ir toliau tebūna susitepęs, teisusis toliau tevykdo teisumą, ir šventasis dar tepašventėja'. 'Štai Aš veikiai ateinu, ir mano atlygis su manimi, kad kiekvienam atlyginčiau pagal jo darbus."

Linas rašė...

Klausyk, tikratiki, štai ką Petras sako :"Todėl Rašte pasakyta: “Štai dedu Sione kertinį akmenį, rinktinį, brangų; ir kas tiki Jį, nebus sugėdintas”.Tad jums, kurie tikite, Jis yra brangus, o nepaklūstantiems “tas statytojų atmestas akmuo tapo kertiniu akmeniu, suklupimo akmeniu ir papiktinimo uola”:)Taigi, gal baik spangti:) Bėk geriau gelbėt JAV ištisos vyskupijos bankrutuoja:)

Anonimiškas rašė...

Žodžių gausa ir citatų įvairumas (be je net nesuvokiant konteksto) niekada neatstos vienintelės mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus frazės, nedviprasmiškai sudedančios viską į savo vietas. Tu Petras - UOLA ir ant šitos UOLOS aš pastatysiu Savo bažnyčia, ir pragaro vartai jos ne nugalės. :) Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tu atriši žemėje, bus atrišta ir danguje'.

Įsiskaityk TAU DUOSIU !!!Ar ir vėl vaidinsi, kad nesuvoki apie ką čia Gyvasis Dievas kalba? :) Petras ir jo paskirti vyskupai (rankų uždėjimu jau kelis tukstantmečius perduodami savo įgaliojimus), o ne visokie apsišaukeliai turi Dangaus karalystės raktus :) taip, kad strakaliokite, šokinėkite ekstazėje, darykite stebuklus, bet nuosprendis neklusniems yra aiškus ir neatšaukiamas - Šalin PIKTADARAIAI :)

Linas rašė...

kaI pilnatis prasideda, gerb Vld jūms larazės, pamenu vis rėkavai "Dievo reikia daugiau klausyti", dabar Petrą įsikandai:) Statytk statyk, kas tau trukdo:) Tik pasakysiu, kad to tavo statinio, ko pragaras neįveiks, tą mokesčių inspekcija amerikoj baigia suraityti, eik paaukok ką nors

Anonimiškas rašė...

(1 Kor 1,18) Mat žodis apie kryžių tiems, kurie žūsta, yra kvailystė (lunatikavimas), bet mums, išgelbėtiems, jis yra Dievo jėga.
:)

(1 Kor 3,18) Tegul niekas savęs neapgaudinėja. Jei kas tarp jūsų tariasi esąs išmintingas šiame pasaulyje, tepasidaro kvailas, kad būtų išmintingas.

Tokios tokelės Linuk, Dievo reikia klausyti labiau negu žmonių, o Jis sako labai aiškiai:

Tu Petras - UOLA ir ant šitos UOLOS aš pastatysiu Savo bažnyčia, ir pragaro vartai jos ne nugalės. :) Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tu atriši žemėje, bus atrišta ir danguje'

Linas rašė...

Sakaiu, kad pilnatis, jau susiruošei klausyti, iki šiol tik kitus mokei:) Nuošidžiai sveikinu ir sėkmės

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,o kuo čia dėtas Petras ir katalikybė? Pirmas jūsų "ponificus maximum" (vyriausias žynys - toks šio titulo vertimas) buvo Romos imperatorius Konstantinas. Šis titulas priklausė tik Romos imperatoriams ir Romos popiežiams bet niekada - Jėzaus apaštalams. Tai pirma. Antra - Petras niekada nėra buvęs Romoje,visa šita popiežiška pasaka - tai tik akiplėšiškas katalikybės melas.
Katalikybė tai savarankiška,ne krikščioniška religija,kuri naudoja Biblija tiek pat,kiek ir kitos ne krikščioniškos religijos savo tikėjimo tiesų autoritetui paremti. Ir lai naudoja ir lai remia - tik nuo to pagoniška religija netampa krikščionybe. Jūs nei geresnis,nei blogesnis už kitus,jūs tik NE KRIKŠČIONIS - ir viskas. Nešiokite savo statulas,lankstykitės prieš paveikslus,melskitės už mirusius,tikėkit šmėklomis besivaidenančiomis virš ežerų,keptais giedančiais gaidžiais,bučiuokite lavono dalis medinėse dėžutėse,burkit per kūčias,tikėkit,kad ypatingu būdu pamosikavus ranka tampate saugūs,tikėkite,kad užkalbėtas vanduo gali būti vadinamas "šventu",kad užkalbėta duona saugo nuo nelaimių,o visas panteonas mirusių,kuriuos paskelbė "šventaisiais" gesina gaisrus,duoda lietų ir sprendžia sveikatos problemas..visu tuo tikėdami gerkite,paleistuvaukite ir pasilikite nuodėmėse,manydami,kad po mirties jus atmels iš "skaistyklos"..argi tai mūsų problema? Jokiu būdu. Tik žinokite,jūs - NE KRIKŠČIONYS. Ir tiek.

Anonimiškas rašė...

Kęstuti :) (Gal 1,9) Kaip anksčiau sakėme, taip ir dabar sakau dar kartą: jei kas jums skelbia kitokią evangeliją, negu esate priėmę, - tebūnie prakeiktas!

Kas neklauso Kristaus Apaštalų ir jų rankų uždėjimu perduodamo paliminimo nešiotojų tas neklauso Pačio Jėzaus Kristaus.
(Lk 10,16) Kas jūsų klauso, manęs klauso. Kas jus niekina, mane niekina. O kas niekina mane, niekina Tą, kuris mane siuntė'.

Tokia yra relybė, niekinantys Apaštališką bažnyčią kaip visumą (mojuojant atskirų individų nuodėmėmis kaip argumentu) niekina Patį Dievą.

Linas rašė...

Gera mintis, reiks tapti rijūnu ir vyno gėrėju kaip tikratikiai, nudžiuginai vladai, gal anglijoj tokių štukų išmokai būdamas? Eik musulmonams papasakok, jiems patiks, kad tiek nedaug reikia norint katoliku būti - gyvenk kaip nori, tik žmonų mažiau:)

Anonimiškas rašė...

Labai gerai mano brolis katalikas, Jėzaus Kristaus apaštalas Paulius atsakė: (Rom 14,14) Žinau ir esu įsitikinęs Viešpatyje Jėzuje, kad nieko nėra savaime netyro. Bet tam, kas mano esant netyrų dalykų, tam jie netyri. :)

(1 Kor 10,23) Viskas man leistina, bet ne viskas naudinga. Viskas man leistina, bet ne viskas ugdo!

O jei jau nori tapti rijūnu ir pijoku, tai žinok, tokie nepaveldės Dievo karalystės. ;) Taip, kad teisk ne pagal išorę, o teisk teisingai.

Kęstutis rašė...

Gerb. Anonimiškas, apaštalas Paulius nebuvo katalikas. Šis stabmeldiškas kultas,katalikiška erezija ,atsirado daug vėliau. Inicijuotas bedieviškos Romos valdžios ir stabmeldžio Konstantino (kuris niekada nebuvo krikščionis,iki pat gyvenimo pabaigos garbino "dievą" Mitrą ir gyveno paskendęs nuodėmėse ir nusikaltimuose)- kultas,inicijuotas Konstantino,kuris savo paties dekretu tapo šios "bažnyčios" galva,kuris pakeitė vyskupus savo bedieviais žmonėmis,įvedė pražūtingas erezijas,nesutinkančius nutildė grasinimais mirtimi ir jėga. Po jo mirties šis kultas,pasivadinęs "visuotiniu" - "catholica" siekė išsilaikyti vieninteliu jam įmanomu būdu - siekdamas politinės valdžios. Krikščionybė šiai erezijai pats baisiausias priešas,todėl ji naikino Viešpaties vaikus su šėtonišku įniršiu - inkvizicijos laužai degė ne kam kitam,o krikščionims.
Va tokia ši "apaštališka" bažnyčia. Beje,medis pažįstamas iš vaisių ir šio kulto vaisiai mėtosi po visą pasaulį ir visus laikus iki šių dienų,tik aklas gali jų nematyti. Nejau sunku iš vaisių pažinti medį esant blogu? Visiškai ne tiems,kas turi akis,jog matytų.

Linas rašė...

Aiktu baikininke, Kristaus bažnyčia daro Kristaus darbus, laikosi Dievo žodžio, ir neužsiima nei pedofilija, nei pasaulietine valdžia, nei turtų kaupimu, nei žmonių galabinimu. Jėzus pasakė:"Ir nebandykite ramintis - mūsų tėvas Abraomas". Dievas ir nuodėmė neturi nieko bendro. Matote visas "visuotines" blogybes ir nusikaltimus ir vis tiek jas palaikote, taigi - jūs nepateisinami. Jėzus neįsteigė nusikaltimų ir iškrypimų bažnyčios, todėl nustok šmeižti Jėzų.

Linas rašė...

Dievas nekenčia piktadarių, nusidėkite toliau:)

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Nu parodžiau kantrybės pakankamai, kadangi pilantis da negreit baigsis, tai pratrinsma, o tai paskui vėl pavogsi Vladai diskusiją iš čia ir pristatysi kaip savo kur nors. Žinau aš tokius tikratikius, sėkmės..

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Išgyvensi dėl tokio persekiojimo, nesijaudink:)