antradienis, lapkričio 22, 2011

Egzorcistai keliauja priverstiniam gydymui


Voronežo teismas du stačiatikius – mėgėjus egzorcistus uždarė į psichiatrijos kliniką priverstinam gydymui. 50-metė mokytoja Jelena Antonova ir 49-metų taksistas Sergejus Kašimbetovas Voroneže pernai per stačiatikių Kalėdas tėvų aplankyti atvykusią 25 metų dukrą, dviejų mažamečių vaikų motiną, nužudė per žiaurų velnio išvarymo ritualą, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“. Teisėsaugos institucijų duomenimis, tragedija prasidėjo per bendrą šeimos vakarienę, kai pokalbis pakrypo į religijos temas. Jauna moteris tėvams prisipažino, kad jai galvoje kartais skamba paslaptingi balsai. Religingi tėvai netikėtai dukrai pareiškė, kad, jų nuomone, joje apsigyveno piktoji dvasia, ir įtikino ją, kad paslaptingų balsų atsikratyti padės egzorcismo seansas. Be to, jie manė, kad šis seansas padės dukrai nebemylėti vyro, kurį laikė pačiu šėtonu.
Velnio išvarymo seansas prasidėjo tiesiog šventinėje užstalėje. Moteris turėjo išgerti penkis litrus šventinto vandens, tačiau nesugebėjo susidoroti su tokiu skysčių kiekiu. Kai dukra pradėjo priešintis, tėvai nusprendė, kad tai piktoji dvasia aktyviai priešinasi išvarymui, ir parvertė moterį ant grindų.
Tėvas laikė prispaudęs dukters rankas prie žemės, o motina prievarta girdė ją vandeniu.  Kadangi ji fiziškai negalėjo tiek išgerti, tėvai  parvertė ją ant grindų ir ėmė šokinėti ant jos, kad, kaip pasakoja tėvai, "padidėtų talpumas",  kol ji prarado sąmonę. Tėvai buvo įsitikinę, kad viskas padaryta teisingai, o jų dukra po trijų dienų prisikels. Jie pasakė 13-metei kitai dukrai ir senelei, kurios viską matė, bet nesikišo, kad prisikėlimas įvyks.
Kitą rytą jaunesnioji egzorcizmo aukos sesuo iškvietė greitąją pagalbą, tačiau moters gyvybės išgelbėti nebepavyko. Tėvai egzorcistai sulaikyti, jiems buvo atlikta psichiatrinė ekspertizė. Per apklausą tėvai nesigailėjo to, kas įvyko. Jie tikino, kad nužudydami dukroje velnią, jie išgelbėjo jos amžiną sielą.
Dabar gydytojams teks gelbėti pačių egzorcistų sielas.



Komentarų nėra: