trečiadienis, spalio 27, 2010

Šveicarijos katalikai laužo "prezervatyvinį" tabu

Šveicarijojoje vyksta įdomūs dalykai. Nors Popiežius Benediktas XVI praėjusiais metais griežtai pasisakė prieš prezervatyvų dalinimą, teigdamas, kad moralinis požiūris į lytinius santykius – seksualinė abstinencija ir santuokinė ištikimybė – padėtų kovoti su ŽIV plitimu, tačiau Šveicarijos Liucernos katalikų bažnyčių surengta socialinė akcija, kurios metu paaugliams dalinti prezervatyvai, rodo, kad prasidėjo kova, o popiežiaus verdiktą ir bažnyčios mokymą norima apeiti, plius tuo pačiu parodyti modernumą ir pasiekti populiarumo. Ko gero, katalikybėje artėja laikai, kai teologija bus pakeista, tačiau, kas atsiprašys AIDS aukų, kurie užsikrėtė būtent dėl to, kad buvo draudžiami prezervatyvai?
Liucernos katalikų bažnyčios ketina išdalinti 3 tūkst. prezervatyvų pakuočių su užrašu „Apsaugok kaimyną kaip save patį“. Taip bus siekiama patraukti jaunimą, kurio didžiąją dalį gali atgrasinti Vatikano pasipriešinimas prezervatyvų naudojimui, ir atkreipti jo dėmesį į ŽIV bei AIDS plitimą, rašo telegraph.co.uk.
„Mums reikėjo kažko, kad patrauktume žmonės, kurie net nesvajojo, kad apie tokius dalykus galėtų kalbėti su bažnyčia“, – teigė akcijos organizatorių atstovas spaudai Florianas Flohras.
Vatikano atstovai teigė apie kampaniją negirdėję, tačiau priminė, kad bažnyčia nepritaria dirbtinei kontracepcijai ir teigė, kad prezervatyvų naudojimas šiai pozicijai prieštarauja.

Komentarų nėra: