trečiadienis, spalio 20, 2010

Prokurorai studijuoja grupės „Mayhem“ tekstus

Teisėsauga vykdo tyrimą, ar liepos mėnesį Anykščiuose vykusiame sunkiosios muzikos festivalyje „Velnio akmuo“ nebuvo įžeisti tikinčiųjų religiniai jausmai. po festivalio Anykščių klebonas Stanislovas Krumpliauskas  ir grupė katalikų kreipėsi į teisėsaugos organus. 
Šiuo metu vykdoma po skundu Teisingumo ministrui dėl norvegų grupės „Mayhem“ pasirodymo įsižeidusių ir pasirašiusių tikinčiųjų apklausa. Jų pasirašė daugiau nei 70. Tiriama, ar festivalyje buvo įžeidimo faktas.
Prokuratūra verčia grupės „Mayhem“ dainų tekstus į lietuvių kalbą, kad nustatytų, ar dainų tekstai nekursto religinės nesantaikos ar diskriminavimo religiniu pagrindu. Tekstus verčia apygardos prokuratūros vertėjai. Dainų tekstus pateikė festivalio organizatoriai.
Prokurorai tvirtina, kad ikiteisminis tyrimas užtruks.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Man tai rodos, neverta cia pradet jokiu teismo procesu ir skustis. Juk koks festivalis- tokie ir tekstai- ko daugiau noreti?... Argi tikras krikscionis eis i toki koncerta klausytis prakeiksmu Kristui ir mirties propaganda? Pagaliau, jei paimt krikscioniskos sunkiosios muzikos tekstus, tai tada krikscioniu rokeriu atlikejus tokiu pat budu satanistai gali apkaltinti ju dievo- Setono izeidimu:). I tokius koncertus satanistai neis. Zodziu, nereikia tiketis, kad tokie festivaliai skelbs teigiamas vertybes ar aplamai ka nors gero duos.