pirmadienis, spalio 18, 2010

Švč. Jėzaus Širdies juozapietės šaltai priėmė žinią, kad jų įkūrėja tapo pedofilijos aukų užtarėja

Australija jau turi savo šventąją. Marija MacKillop sekmadienį buvo paskelbta pirmąja Katalikų bažnyčios Australijos šventąja. Ji Švč. Jėzaus Širdies juozapiečių vienuolija. Tiesa, džiaugsmo nedaug, nes Švč. Jėzaus Širdies juozapietės šaltai priėmė žinią, kad jų įkūrėja tapo pedofilijos aukų užtarėja.Mat ji  dėl demaskuoto kunigo pedofilo net buvo suspenduota. MacKillop buvo patekusi į Australijos Bažnyčios vadovybės nemalonę ir 1871-aisiais, demaskavusi vieną kunigą pedofilą ir kovodama už savo ordino kontrolę, buvo trumpam ekskomunikuota. Tas kunigo pedofilo demaskavimas šiandien yra itin aktuali tema.
Vatikanas šiuo žingsniu bandė nušauti "du zuikius" - Australiją pamaloninti šventąja, o tuo pačiu parodyti, kad su pedofilija buvo kovojama.
MacKillop įsteigė Švč. Jėzaus Širdies juozapiečių kongregaciją, kuri garsi tuo, kad turi platų švietimo tinklą. Kryžiaus Marija MacKillop mirė 1909-aisiais, būdama 67 metų, kaip 750 vienuolių, kurios laikė 117 mokyklų, taip pat - namus ir prieglaudas neturtingiesiems, lyderė. Šio ordino veikla dabar taip pat vyksta Ugandoje, Peru, Brazilijoje ir Tailande.

Komentarų nėra: