sekmadienis, spalio 17, 2010

"Hizbala" apgavo Irano prezidentą ir apsijuokė

Kokius metodus naudoja islamistinės grupuotės propagandos kare ir kiek galima pasitikėti jų teikiama informacija, iliustruoja nesenas pavyzdys, kai Irano prezidentas lankėsi Libane ir susitiko su jų finansuojamos "Hizbala" lyderiu šeichu Nasrala.
Nasrala, demonstruodamas kovą prieš jų bendrą priešą Izraelį ir šauniuosius islamo karius iš "Hizbalos", padovanojo automatą, teigdamas, kad tai trofėjus, atimtas mūšio lauke iš Izraelio kario per 2006 metų karą.
Izraelio kariuomenė pareiškė, kad tokių ginklų Izraelio kariuomenėje nėra jau... 30 metų. Ekspertizė nustatė, kad tai FINFAL šautuvas, 7,62 kalibro, nebenaudojama Izraelio armijoje nuo 1974 metų.
Paskutinį kartą  kai kurie Izraelio armijos daliniai tokius ginklus naudojo 1982 metų operacijoje, bet jau tikrai ne 2006 metais.Todėl "trofėjus" greičiausiai ne iš mūšio lauko, o "atkovotas" iš kokio nors kolekcininko spintos. Tai pigi ir labai grubi propaganda, o tiksliau  - begėdiškas melas.

Taigi, jeigu jau nesigėdija apgaudinėti vieni kitų, tai nesigėdija meluoti ir visam pasauliui.  Tik įdomu, kaip reaguos prezidentas, sužinojęs apie "didvyrių" melą.
Nuotraukoje Nasrala pasidižiuodamas įteikia "trofėjų".
"Mignews"

Komentarų nėra: