penktadienis, spalio 29, 2010

Kinija - 20 metų laukimo

Amerikietis Rėjus Eikeris negalėjo patikėti savo ausimis - dvejus metus jis skelbė evangeliją Kinijos provincijoje bet taip ir nematė nė vieno atgailaujančio. Jį ir komandą savanorių iš JAV Dievas atvedė į susitikimą su vyru, vardu Salomonas, kalnų kaime.
"Prieš 20 metų savo širdyje supratau, kad virš visko yra Dievas, paskojo Salomonas,- bet nieko nežinojau apie jį. 20 metų kasdien meldžiausi, kad Jis atsiųstų ką nors, kas papasakos, kas Jis yra. Šiandien Dievas atsakė į mano maldą".
Po susitikimo Salomonas ėmė pasakoti kaimo gyventojams apie Jėzų ir 6 žmonės atgailavo, iš jų - jo žmona ir 2 dukterys. Vietinis burtininkas tai pastebėjo, ir perspėjo, kad jeigu jis nesiliaus kalbėjęs, mirs po 3 dienų. Salomonas atsisakė tylėti, 4 dieną, kai Salomonas vis dar buvo gyvas, vietiniai gyventojai panoro sužinoti, kodėl. Per vieną dieną 80 žmonių atidavė savo gyvenimus, nes iki tol gyveno spaudžiami piktųjų dvasių baimės.
Per 4 metus Salamono įtaka Dievas pasinaudojo išgelbėti 400 žmonių 3 kaimuose, ten veikia 3 namų bažnyčios, pradėta bažnyčia ketvirtame kaime.
Beje, Salamono istorija labai paveikė ir jam evangeliją paskelbusius amerikiečius. 

Komentarų nėra: