trečiadienis, gegužės 30, 2012

Vatikane tardo kardinolus


Skandalas su informacijos ir slaptų dokumentų vagyste įgauna pagreitį, painiojasi jau ir pats Vatikanas. Iš pradžių pareiškęs, kad į šį skandalą nėra įsijungęs nė vienas kardinolas, dabar išplatino pranešimą, kad popiežiaus Benedikto XVI sudaryta komisija apklausė 5 kardinolus, praneša  La Repubblica.
Praeitą savaitę už nelegalų slaptų dokumentų laikymą buvo suimtas popiežiaus liokajus Paolo Gabriele, kuris dabar laikomas žandarmerijos kareivinėse. Per savo advokatus jis pranešė, kad atsakys į visus tyrėjų klausimus.
Pagal vieną versiją, P. Gabrielis, kuris dirbo popiežiaus liokajumi nuo 2006 metų, tapo atpirkimo ožiu. Tuo tarpu tikrieji nusikaltimo sumanytojai yra aukšti Vatikano asmenys, norintys pakenkti Vatikano valstybės sekretoriui kardinolui Tarcisio Bertone.
Ekspertai sako, kad Vatikane vyksta žiauri kova dėl valdžios, kurią pradėjo grupė kardinolų. Tikslas – diskredituoti ir nuversti Tarcisio Bertone bei būsimoje konklavoje sudaryti daugumą ir taip prakišti jiems palankų popiežių.

Komentarų nėra: