pirmadienis, gegužės 07, 2012

Stačiatikių patriarchas neatiduoda 13 kėdžių


Įdomu gyventi Rusijoje. Pasirodo, ne tik Ostapas Bendreris ieškojo ir siekė 13-os kėdžių, bet ir Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas neatiduoda 13 kėdžių.
Istorija tęsiasi nuo 2010 m., bet tik dabar tapo žinoma. Aišku, buvo organizuota kampanija patriarchui ginti...
Vienoje Maskvos gatvėje gyvena kardiochirurgas, buvęs ministras, dabar dar ir stačiatikių šventikas Jurijus Ševčenko, o virš jo yra patriarchui Kirilui priklausantis butas, kuriame gyvena pilietė Lidija Leonova.   Taigi, šventikas Jurijus Ševčenko nusipirko butą, jį padovanojo dukrai Julijai, kuri turi 4 vaikus, ten buvo atliktas remontas.
Visiškai netikėtai Kirilas padavė į teismą šventiką J.Ševčenko, kad remonto metu esą dulkės pakilo į kitą aukštą ir sugadino kilimus ir baldus.  Aišku, tuoj atsirado specai, kurie patvirtino, kad patriarcho butas ir baldai užteršti ypač pavojingomis „nanodalelėmis“.  Rusijos temidė nesismulkino  ir už patriarcho buto užteršimą žiebė 19,7 milijonų rublių baudą, iš jų  2 milijonus 612 tūkstančių už baldų ir kilimų pakeitimą.
J.Ševčenko šeima sumokėjo, ką Rusijos teisingumas liepė, jo sūnus pardavė butą Sankt Peterburge.  Bet va bėda – patriarchas pinigus paėmė, o „sugadintųjų“ baldų, kurie pagal Rusijos įstatymus turi priklausyti gadintojui, ne.
J.Ševčenko dabar kreipėsi į teismą ir prašo iškelti bylą patriarchui, mat tas pinigus paėmė, o baldų neatiduoda,  o tai jau „neteisėtas praturtėjimas“, iš viso reikalaujama 13 kėdžių, 2 sofas, krėslą ir 3 kilimų, praneša  "Ридус".
Aišku, Rusijos stačiatikių bažnyčia istoriją su šiuo butu laiko „purvina piaro technologija“ nukreipta prieš bažnyčią...

3 komentarai:

Zita rašė...

Patinka klasika :)

Linas rašė...

kam tau kėdės,Zita, tu neturi fantazijos:)

Zita rašė...

a kur jos gaut :)