antradienis, gegužės 29, 2012

MMM – 2011 eina link bankroto



Garsiojo Sergejaus Mavrodžio piramidėje dabar jau 35 milijonai Rusijos gyventojų, tai yra fenomenalu žinant prieš tai buvusią bankroto istoriją. "МММ-2011" kartu demonstruoja, koks gali būti žmogaus kvailumas ir godumas.
Ši piramidė skiriasi nuo "МММ-1994". Dabar ši piramidė neturi vieno centro, o yra kaip ir tinklas – nueiti patikrinti buhalterijos nėra kur,nes jos tiesiog nėra, mokesčiais apdėti irgi nėra ką.  Taigi, ši finansinė piramidė egzistuoja be centro, todėl jos veikla nepatenka į jokių įstatymų rėmus – valstybė nieko čia negali nei tikrinti, nei žiūrėti.
Antras svarbus faktorius – Mavrodis visiškai ir atvirai ciniškai pareiškia, kad tai yra tikra finansinė piramidė: pinigai niekur neįdedami, išmokos mokamos tik iš naujų narių įnašų. Taigi, niekas niekam neskolingas, o Mavrodis niekam nieko nežada. Vadinasi, dabar Mavrodžio negalima apkaltinti sukčiavimu – žmones perspėjo, o 35 milijonai ėmė žaisti. Valdo ją dešimtininkai, kurie formaliai už viską atsakingi, beje, iš žmonių pinigų kaip ir niekas neima, jie guli sąskaitose, tačiau dešimtininkai gali gauti nurodymą iš  šimtininkų pervesti pinigus, tie  - iš  tūkstantininkų, o tūkstantininkai – iš „tamsiųjų“ narių.
Sergejus Mavrodis jau paskelbė planą „Feniksas“, kuris rodo, kad ir MMM-2011 eina link bankroto, spėjama, kad tai įvyks rudenį, svarstomi net 4 kracho variantai:
1. „Sąžiningasis“ – Mavrodis paskelbia, kad jau galas. Nieko baisaus nenutiktų – išskyrus tai, kad paskutinei dalyviai prarastų apie 50 procentų įdėtų pinigų.
2. Krachas. Piramidė krenta pati – pinigų nebelieka.
3.“Suokalbis“. Dešimtininkai ir kiti piramidės vadai gauna nurodymą pervesti pinigus į kažkokią sąskaitą, kurią valdo piramidės savininkas, o paskui jis pasislepia. Policija ima ieškoti. Mavrodžio toks variantas negąsdintų, nes būdamas tarptautinėje paieškoje jis ramiai gyveno Rubliovkoje 5 metus.
4. "Vagystė". Dešimtininkai ir kiti piramidės vadai dingsta su pinigais. Didelis galvos skausmas policijai, tūkstančiai bylų visose 16 –oje šalių, kur veikia ši piramidė.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Pagal Lino krikscionybe nuotrauka ideta,visdelto lenda lauk tai kas viduje , nepaslepsi to.Suprantu kad tai yra kazkokia neaiski svetaine

Linas rašė...

Neaiški neaiški, svetainė:)Nieks neverčia čia lankytis nė vieno.

Kęstutis rašė...

Gera mintis,Linai. Nebėra ko čia lankytis.

(1 Kor 5,9-11) "Jums rašiau savo laiške, kad nebendrautumėte su ištvirkėliais. Suprantama, ne su visais šio pasaulio ištvirkėliais, gobšais, plėšikais ar stabmeldžiais, nes tada reikėtų pasitraukti iš šio pasaulio. Bet jums rašiau, kad nebendrautumėte su tuo, kuris vadinasi brolis, o yra ištvirkėlis, gobšas, stabmeldys, keikūnas, girtuoklis ar plėšikas. Su tokiu net nevalgykite kartu."

Linas rašė...

Negraudink, kiek daug neteksiu neskaitydamas tavo komentarų...

Zita rašė...

Psichologijos mokslas įrodė, kad jei žmogus turi kažkokių nukrypimų nuo normos tai viešumoje jis stengsis tai paslėpti ir nedemonstruoti. Taip pat įrodyta, kad žmogus turintis kokių problemų būtinai jas pastebės kituose.

O mano patarimas jums į tą nuotrauką pažiūrėti iš tolo ir pabandyti įsivaizduoti ką nors kitą, gal padės :)

Anonimiškas rašė...

galvojau kad cia mylintys Dieva zmones ...

consolatio fratrem rašė...

Jei žmonės turi problemų, tai padėkim jas įveikti, o ne viešai identifikuoti ;)