penktadienis, gegužės 11, 2012

Policija rūpinosi, kad dėl šokolado klebonas nepatektų į šou


Teismas iš naujo nagrinėjo Andrioniškio šv.apaštalų Petro ir Povilo bei Viešintų šv.arkangelo Mykolo parapijų klebono 51 metų Virginijaus Taučkėlos administracinės teisės pažeidimo bylą, kurioje kunigas kaltinamas iš prekybos centro „Maxima“ pavogęs 5 plyteles šokolado „Karūna“, kurių vertė 15,95 Lt, praneša Anykščių rajono laikraštis „Anykšta“.
Pareigūnai šokolado vagystę užfiksavo šių metų sausio 5 dieną, kai V.Taučkėla praėjo pro kasas nesusimokėjęs už saldumynus.
Sausio 24 dieną bylą išnagrinėjusi teisėja Vitalija Ragauskienė V.Taučkėlai skyrė 300 Lt baudą. Kunigas su nuobauda nesutiko, parašė apeliacinį skundą Panevėžio apygardos teismui, kuris grąžino bylą nagrinėti iš naujo kitam Anykščių teismo teisėjui.
Bylą nagrinėjant teisėjai Jolantai Gasparavičienei, klebonas V.Taučkėla įrodinėjo, kad šokoladų jis nepavogė, o tiesiog per rūpesčius užmiršo už juos susimokėti.Teisėjos J.Gasparavičienės paklaustas, kodėl nedalyvavo anksčiau teisme nagrinėjant jo administracinės teisės pažeidimo bylą, V.Taučkėla aiškino: „Pas mane į kleboniją  atvyko policijos pareigūnai. Vienas buvo uniformuotas, kiti – ne. Jie pasakė, kad „taip gali kiekvienam atsitikti“ ir patarė nevykti į teismo posėdį, nes iš šios bylos bus daromas šou. Aš tai supratau kaip žmoniškumo gestą ir todėl nutariau paskambinti teisėjai ir pasakyti, kad ji bylą nagrinėtų man nedalyvaujant. Dar pajuokavau, kad turiu eiti išpažinties pas teisėją. Vagystės nepripažįstu, todėl ir apeliaciją parašiau.“
 „Maximos“ apsaugininkas Nerijus Kašinskas teismui aiškino, kad pirkėjas V.Taučkėla apsaugininkų dėmesį į save atkreipė dėl to, kad saldumynų skyriuje pakėlęs galvą dairėsi, ieškodamas vaizdo kamerų. „V.Taučkėla šokoladus iškart įsidėjo į savo rankinę ir ją užsegė. Jei jau užsegė rankinę, tai, manyčiau, nėra pamiršimas...“. Anot N.Kašinsko, klebonas V.Taučkėla turėjo galimybę šokoladus neštis parduotuvės krepšyje, nes pirko nedaug „gal tris - keturias prekes“... Greičiausiai kunigui palankus nutarimas bus skelbiamas gegužės 17 dieną.


Komentarų nėra: