ketvirtadienis, gegužės 31, 2012

„Buranovo bobutės“ gailėjosi į Euroviziją nunusivežusios lopetų



Eurovizijos žvaigždės iš Rusijos „Buranovo bobutės“ sulaukė cerkvės statybos gimtajame kaime pradžios, dėl kurios ir pradėjo savo koncertinę veiklą. Buranovo kaime 1865 m. stovėjo cerkvė, tačiau apie 1930 metus ji buvo nugriauta. 2010 m. švenčiant Buranovo 300-metį, prasidėjo lėšų rinkimas, kurį inicijavo Buranovo bobutės ("Бурановские бабушки"). Lėšos iš koncertų, jų honorarai nukreipiamos vienam tikslui – cerkvės, kurioje tilptų 100 žmonių, statybai.
Buvo parinkta aikštelė kaimo centre, įvyko pamatų pašventinimas, o dabar darbai vyksta sparčiai. Į iškilmes susirinko visas kaimas, daugelis nesulaikė ašarų. Žinia apie statybų pradžią Buranovo bobutes pasiekė dar būnant Baku. "Kai mes išgirdome, dar būdamos Baku, kad prasidėjo statyba, raudojome pasikūkčiodamos“,- kalbėjo pensininkės.
Beje, jos sakė, kad tarp Baku ir Buranovo yra didelis skirtumas, ten gražu, bet namuose vis tiek geriau, be to, ten buvo nuobodu, nebuvo darbo, o toks prabangus gyvenimo būdas jas gerokai nuvargino. „Veltui aš ten lopetos nenusivežiau, būčiau jiems klombas sukasusi, gėlių pasodinusi“,- skundėsi meninė Buranovo bobučių vadovė Galina Koneva. O ir grįžusi ji pirmiausia puolė į daržą – kaip ten bulvės auga...
Tiesa, padirbėti joms tėviškėje kol kas niekas neleis – laukia gastrolės. Tačiau pagrindinis tikslas pasiektas – cerkvė statoma. „Užmirš mus greitai – ir tegu, o mes į cerkvę vaikščiosime“,- nenusimena dainininkės.

Komentarų nėra: