trečiadienis, gegužės 02, 2012

„The Parachute Band“ – Naujosios Zelandijos muzikinis perlas





Birželio 9 dieną Latvijos sostinė Ryga lauks jaunimo iš visų Baltijos respublikų. Festivalį organizuoja Lietuvos, Latvijos ir Estijos bažnyčios bendradarbiaudamos su Billy Grahamo evangelistine asociacija (BGEA). Jame pasirodys ir grupė „The Parachute Band“ iš Naujosios Zelandijos

Lemtingas atsitiktinumas

Ar būna atsitiktinumų? Galbūt, bet ir juos Dievas sugeba paversti į kai ką stulbinančio. Grupė „The Parachute Band“ iš Naujosios Zelandijos susikūrė tarsi ir atsitiktinai 1996 m., kai penki jaunuoliai buvo pakviesti koncertuoti muzikos festivalyje Parachute“ kaip grupė. Iki tol jie dalyvaudavo šio festivalio šlovinimo grupėje. Šis atsitiktinumas tapo lemtingas jiems - nuo tada Omega Levine (pagrindinis vokalistas), Sam de Jong (būgnininkas), Jeremy Gregory (gitara), Callum Galloway (klavišiniai) ir Elliot Francis (bosinė gitara) groja drauge ir toliau atstovauja Naujosios Zelandijos bažnyčiai visame pasaulyje.
Per tą laiką grupė įrašė12 studijinių albumų, pelnė penkis „auksinių“ albumų Naujojoje Zelandijoje apdovanojimus, gavo tris Naujosios Zelandijos muzikiniai apdovanojimus, grupė tapo „GMA International Award“ nugalėtoja, o jos  daina „All The Earth“ 2006 m. JAV tapo labiausiai klausomu radijo gospelo singlu.  Grupė Naujosios Zelandijos muzikiniuose „Vodafone“ apdovanojimuose pelnė „Peoples’ Choice“ apdovanojimą ir t.t.
Taigi, toks buvo muzikantų kelias nuo atsitiktinumo iki tarptautinio pripažinimo. The Parachute Band“ muzika ir dainos kalba tiesiai į savo kartą. Jie nepaliauja austi sudėtingo muzikinio kilimo, sudaryto iš įvairių muzikos stilių.

Dievas, suteikiantis gyvenimui prasmę

Nors grupės muzikantai atrodo labai laisvi ir savimi pasitikintys žmonės, ne visada taip buvo. Pagrindinis grupės „The Parachute Band“ vokalistas Omega Levine viename iš interviu pasakoja apie tai, kokį sunkų gyvenimo etapą jam reikėjo praeiti, kai dėl sveikatos problemų turėjo patirti ne vieną operaciją. Be to,  jis labai išgyveno dėl savo išvaizdos, neturėjo draugų, nejautė džiaugsmo ir jautėsi toks vieniškas, kad vienintelė logiška išeitis atrodė tik palikti šitą pasaulį, kur jis niekam nereikalingas...  Omega Levine sako, kad tik Dievas padėjo jam šiuo sunkiu momentu, tik jis pakeitė jo gyvenimą, suteikdamas naują prasmę ir atnešdamas džiaugsmą į sielą. Tamsa pasitraukė ir jis pajuto, kas yra gyvenimas.
Grupės nariai, kurie priklauso skirtingoms krikščionių bažnyčioms, didžiąją gyvenimo dalį praleidžia koncertuodami, juokais net sako, kad jie jaučiasi kaip „susituokę“. Jie vyksta į visame pasaulyje vykstančius muzikinius renginius bei jaunimo susibūrimus, nešdami tą pačią žinią jaunimui – esate reikalingi, esate mylimi, esate laukiami Dievo karalystėje, o gyvenimas su Dievu panašus į gyvo vandens tekėjimą.

Festivalio naujienas  sekite socialiniuose tinkluose

Beje, festivalio gerbėjai ir visi, norintys sužinoti naujienas, tai gali padaryti socialiniuose tinkluose  „Facebook“ ir „Twitter“, kur yra sukurtos „Baltic Youth Festival“ grupės. Čia galima geriau susipažinti su grupėmis ir atlikėjais, kurie koncertuos, sužinoti paskutines naujienas ar net dalyvauti diskusijose.
Birželio 9 d. Rygos arenoje vyksiančio Baltijos šalių jaunimo festivalio renginiai yra nemokami – būsimi dalyviai užsisakyti vietas Rygos arenoje gali apsilankę festivalio internetinėje svetainėje www.byf2012.lv.

Komentarų nėra: