ketvirtadienis, kovo 08, 2012

Etiopijoje moterys išsilaisvina žiūrėdamos filmą


Dėl sausros didelėje Afrikos dalyje kilęs badas  Etiopijoje atnešė dvasinį alkį. Netikėtų rezultatų davė vienas iš filmų „Magdalietė: išlaisvinimas iš gėdos“, kuris demonstruojamas šioje šalyje.
"Ilgą laiką šalyje buvo nepakankamai vertinamas moterų vaidmuo", - pasakoja Etiopijos projekto „Jėzus“ direktorius Demjanas. „Magdalietė: išlaisvinimas iš gėdos“ – tai filmo „Jėzus“ variantas, kur ypatingas dėmesys skiriamas moterims, praneša „Charisma News“.
Nuostabu, kad kai prasidėjo šio filmo demonstravimas, buvo nebeįmanoma nei apskaičiuoti, nei sulaikyti jo poveikio. „Moterys pasveikdavo tiesiog žiūrėdamos šį filmą, piktosios dvasios dejuodamos palikdavo jas, tai buvo pritrenkiama. Moterys tiesiog negali atsiklausyti, kad Jėzus jas myli, jos iš tikro išsilaisvina iš gėdos, ligų ir piktųjų dvasių“,- pasakojo Demjanas.  
Rezultatai stulbinantys - filmų„Jėzus“ir  „Magdalietė: išlaisvinimas iš gėdos“ komanda planavo Etiopijoje apmokyti 100 moterų rodyti filmus, bet filmo poreikis toks didelis, kad jau apmokytos 564 moterys.
Taip pat buvo paruošta 900 lyderių darbui su neseniai įtikėjusiais naudojant biblines medžiagas, pridedamas prie filmo „Magdalietė: išlaisvinimas iš gėdos“. Organizatoriai tikisi surinkti rugpjūčio mėnesį kartu 10 000 moterų.
Beje, nors Etiopijos net trečdalis gyventojų jau yra evangeliniai krikščionys, šioje šalyje gausu ir persekiojimų Open Doors World Watch duomenimis, Etiopija užima 38 vietą šalių, kur persekiojimai didžiausi, sąraše.  

Komentarų nėra: