ketvirtadienis, kovo 08, 2012

Dainų šventei - 3000, katalikų jubiliejui 1,5 milijono

Kiek ir kokiu būdu valstybės lėšų atsiduria Katalikų bažnyčios kišenėje, rodo kaip Finansų ministerija Vyriausybės nutarimo projektu siūlo šiemet paskirstyti 5,8 mln. Privatizavimo fondo lėšų.
Atidžiai pažiūrėkit, valstybės reikmėms siūlomos ašaros -  sakykim 229 tūkst. litų skirs lietuviškų mokyklų Lenkijoje mokymo sąlygų pagerinimui, 3 tūkst. litų - moksleivių dainų šventei, o Žemaičių krikšto ir Žemaičių vyskupystės įsteigimo 600 metų jubiliejaus minėjimo 2009–2017 metų programai šiemet iš Privatizavimo fondo skirti... 1,5 mln. litų.
Tai beje, jau ne pirmas atvejis, kai valstybės milijonai keliauja į katalikų turto gausinimą - pernai šiai programai remti iš Privatizavimo fondo buvo skirta 1,6 mln. litų Telšių katedros šventoriui ir Kražių bažnyčiai sutvarkyti, vėliau dar papildomai 400 tūkst. litų - Varnių bažnyčios Žemaičių vyskupų kriptos tvarkymui, Telšių kunigų seminarijos pastato remontui, Telšių katedros vitražų gamybai.
Taigi per keletą metų valstybė į šią religinę organizaciją perves tokiu būdu 3,6 milijono litų. Mano galva tai visiškas pasityčiojimas iš tautos ir begėdiškas tautos turto grobimas - Privatizavimo fondas pildomas pardavus valstybės turtą. Tikrai Moksleivių dainų šventė teverta 3000 litų (ir tai turbūt per daug davė), o abejotinas Vatikano valdomos katalikybės jubiliejus - milijonus...

3 komentarai:

consolatio fratrem rašė...

Lietuva atiduoda duoklę Romos imperijai.

Anonimiškas rašė...

Tokie akivaizdūs faktai parodo tik tai, kad FNTT ar STT turi pakankamai labai paprasto darbo, bet net ir jo nenudirba...

consolatio fratrem rašė...

Ne FNTT ir STT darbas tirti ir vertinti politinius sprendimus.. ir ačiū Dievui. Šioje vietoje tiesiog trūksta bekompromisių brolių politikos arenoje.