penktadienis, kovo 16, 2012

Komunistų valdžia ir katalikų bažnyčia vieningai stojo prieš protestuotojus



Popiežius Benediktas XVI  kovo 26-29 d. lankysis Kuboje. Belaukiant, kol jis atvyks, komunistinio režimo išvarginti žmonės rengia desperatiškas  akcijas - buvo užimtos kelios bažnyčios, reikalaujant paleisti visus sąžinės kalinius, nutraukti represijas prieš opoziciją, užtikrinti žodžio ir susirinkimų laisvę. Tačiau šį kartą Kubos komunistų valdžia ir Kubos katalikų bažnyčia veikia labai vieningai  - mat popiežius Benediktas XVI planuoja susitikti su komunistų vyriausybe, tad abi valdžios mato protestuotojus kaip bereikalingą kliūtį.
Paskutinė buvo užimta bažnyčia Havanoje. Čia aštuoni vyrai ir penkios moterys reikalavo susitikimo su popiežiumi per jo vizitą, o po to pareiškė norį, kad popiežius išdėstytų jų reikalavimus Kubos vyriausybei.
Susidoroti su šia netvarka ėmėsi pati Katalikų bažnyčios hierarchija - pranešta, kad Kubos policija jau išvedė visus 13 aktyvistų iš Gailestingosios Dievo Motinos bazilikos. Apie tai penktadienį pranešė Katalikų bažnyčios atstovas spaudai. "Policija ėmėsi veiksmų kardinolo Jaime Ortega prašymu, o protestuotojai, priklausantys nelegaliai Respublikonų partijai, nesipriešino pareigūnams”, - sakė Havanos arkivyskupijos kurijos atstovas Orlando Marquez.
 Kubos katalikų bažnyčia atsiribojo nuo protesto akcijos, kurią pavadino "mėginimu sudrumsti iškilmingą nuotaiką, su kuria Kubos tikintieji ir daug kitų šalies piliečių džiaugsmingai laukia Šventojo Tėvo vizito”.

Komentarų nėra: