trečiadienis, rugpjūčio 03, 2011

Haroldas Afflu ir jo žmona Florencė su Lietuva susipažino per emigrantus


Antradienį Anykščių krikščionių bažnyčioje pamokslavo pora, kilusi iš Ganos (Afrika) - pastorius Haroldas Afflu ir jo žmona Florencė.

Pastorius H.Afflu, gimė Ganoje, Didžiojoje Britanijoje baigė kalnakasybos studijas universitete ir dirbo geologu, tačiau pajuto Dievo kvietimą tapti pastoriumi, todėl paliko savo specialybę ir iš pradžių buvo pastoriumi Ganoje, o šiuo metu, kartu su žmona tarnauja Anglijos sekmininkų bažnyčioje „Elim“, kuri per pastaruosius 10 metų ženkliai išaugo ir tapo energinga daugiakultūre bendruomene, kurioje randa vietos ir mūsų lietuviai emigrantai.
„Mes turime draugų lietuvių Anglijoje“, - sakė Florencė anykštėnams, kuriems gal buvo kiek keista matyti pamokslaujančią moterį. Beje, ji ne tik pamokslininkė, bet ir knygos autorė. Pastorių pora augina 3 vaikus: Deborą, Esterą ir Samuelį.
H.Afflu tarnavimai vyko daugiau kaip dešimtyje šalių, o Lietuvoje jis lankosi jau antrą kartą. „Labai patinka jūsų miestas, šalis, žmonės, gamta, tik šalčio nereikia“,- juokėsi H.Afflu. Jumoru buvo persmelktas ir visas jo pamokslas, buvo ir juoko, ir ašarų, kai vėliau jis meldėsi už žmones.
Paklausyti poros buvo atvykę žmonių iš Kauno, Jonavos ir Ukmergės, susitikime buvo apie 50 žmonių. Anykštėnai dėkoja Vilniaus "Ekklesijos" bažnyčiai, kuri pasirūpino pastoriaus kelione.

Komentarų nėra: