ketvirtadienis, rugpjūčio 25, 2011

Bachūras susikūrė darbo vietą...

Rusijoje Peterburgo policija sulaikė netikrą šventiką Vladimirą Rudnevą. Pilietis, apsimesdamas stačiatikių popu, atlikdavo ritualines paslaugas ir visai neblogai uždirbdavo.
Sakykim, sulaikymo metu "dvasiškas tėvelis" kaip tik ėmė 15 000 rublių už versininko ofiso "pašventinimą".
62-metų pilietis gerai atlikdavo popo vaidmenį, o šeši teistumai už sukčiavimus ir vagystes visai jam nemaišė, praneša "Россия-1", jis atrodė kaip tikras popas.

21 komentaras:

Olgerdas rašė...

Pas protestantus tokie atvejai pasitaiko zymiai dazniau. Vakaruose tai yra norma. Esu net mates keleta vaidybiniu filmu ta tema. Gi neilysi dusion zmogui ir nesuprasi jis tikras pastorius ar ne.
Nepamenu dabar filmo pavadinimo, bet patiko vienas filmas. Ten vienas "pamokslininkas" dare palapineje vadinamus "prabudimo tarnavimus" ( ar "gydymo"- dabar nepamenu)kurie tiesa sakant Vakaruose yra kaip ju kulturos dalis tapusi, ypac Amerikoje. Tas "pamokslininkas" po "tarnavimu" dalinosi surinktus paaukojimus su personalu. I ta palapine vienakart atejo berniukas apie 10 metu amziaus. Pastovejo, paklause "pamokslininko" busevalinimu, poto norejo kad uz ji pasimelstu, nes jis buvo luosas. Jo neleido uolus tvarkdariai, nes leisdavo tik saviskius, kurie vaidindavo ligonius ir isgydyma. Berniukas isejo bet atejo kitadien vel. Stovejo klause ir staiga vidury "tarnavimo" drasiai nuejo link scenos, uzlipo ant jos, praejo pro nutilusi ir nustebusi "pamokslininka" ir sustojo ties didziuliu mediniu kryziumi su Nukryziuotuoju, pastatytu vidury scenos. Berniukas apkabino medinio Kristaus kojas, laiste jas savo asaromomis ir taip stovejo kelias minutes. Veliau jis kiek pamenu numete ramentus ir pradejo eiti isejimo link, nekreipdamas demesio i tebestovinti apstulbusi "pamokslininka" ir minia pradejusia saukti "PRAISE GOD!!!". "Pamokslininkas" nesugebejo istarti nei zodzio, tuo ir pabaige "tarnavima", veliau jis visai atsisake toliau testi si pelninga bizni. Is esmes, jis suprato, kad to "susirinkimo" metu susidure su Asmeniu, kurio nepazinojo (nors Jo vardu dare bizni),kuris nesileidzia manipuliuojamas ir kuris nekreipia demesio i tai, kad kazkas kazko neprileidzia prie Jo. Berniukas pamates kad yra ignoruojamas "pamokslininko", kreipesi pagalbos tiesiai i Kristu, is Kurio ir gavo malone...

Linas rašė...

Sakai nepraleidi progos demaskuot:)nu nu, tęskite:)

Olgerdas rašė...

Na, jei tu,Linai, temoki viena raide A parasyt, tai B arba C tenka man:), ka jau padarysi... Dievui matai nepatinka neteisingos svarstykles...

Linas rašė...

Klausyk, tadai blinda, bent jau fantaziją intjunk, ot tai gudru prie kriminalinės žinios pasakoti kažkokią pasaką ir taip lyginti svietą. Glaznaja maz tvoj tavarisč:)

Zita rašė...

Olgerdai, aš irgi vieną vaidybinį filmą mačiau, tai ten, žinai, kažkokius ateivius rodė. Tai dabar ir svarstau tikėt tuom ar ne?

Olgerdas rašė...

http://www.youtube.com/watch?v=sVUNPeCCRUw&feature=related

Zita, paziurek sita dokumentini filma, kuri zmogus sukure apie save pati. O paziurejusi, pati spresk, ar cia kazkas snekama apie ateivius, ar apie tikra zmogu.

Zita rašė...

Pasakysiu aš tau, Olgerdai, tiesiai šviesiai, nežiūrėsiu aš šito filmo ir neteršiu savęs tuo purvu. Man užtenka to ką Dievo žodis sako apie žmogų.

Linas rašė...

Nu ką, gavai akin, Olgerdai?:) Kodėl tau nėjus pas savo brolius ir nepažiūrėjus kartu šitų filmų ir visokių istorijų nepapasakojus. Dvorkinas būtų sužavėtas:)

Olgerdas rašė...

Linai, neturek mados kistis i kitu pokalbius. Sorry, bet ne tau ten buvo kalbama. Taip pat butu neblogai, jei ismoktum mandagiau bendrauti (pvz., ismoktum gerbti visus komentuojancius, neziurint i ju paziuras). Visgi save vadini tikinciu, tad nesielk taip lyg juo nebutum...

O Zitai pasakysiu, kad tas, kas nenori nieko zinoti, nieko matyti ir girdeti, nieko ir nezino, ir nemato. Tiesa, viena dalyka zino, girdi ir mato- kad jis pats yra teisus...

Zita rašė...

Olgerdai, kai prisėdu prie namo ant suoliuko su bobutėm viską sužinau :) bet ar tai naudinga, ir juo labiau, ar tas žinojimas, ką kuris kaimynas daro, ką nors keičia?
Pasaulyje yra ko pažiūrėti ir ko pamatyti, bet gyvenimą teikia tik Dievo žodis. Net jei ir nieko daugiau nesužinočiau apie pasaulį tai nieko neprarasčiau :)

grebencikovas rašė...

Komunistai vaikiuka pagavo...

Anonimiškas rašė...

paskaicius siuos komentarus matosi,kad sie krikscionys yra emigrantai.Kuria prasme?Ta,kad jie gyvena toli nuo Tevo namu,skirtingose savo supratimo salyse,su savo kultura,filosofija ir saviraiska.Kol nebus tikro atsigrezimo i Dieva,tikro ir pilno sugryzimo i Tevo namus,tol krikscionys bus emigrantai ir susiskalde tarpusavyje...Nesusisnekejimas tarpusavyje-tai irodymas to,kad jie yra krite...

Olgerdas rašė...

Na, Zita, bobutes ne bobutes :), bet ne viskas, kas yra siame margame pasaulyje, yra bobuciu pasakos. Juo labiau, nemanau, kad Dievas nori, jog butume naivuoliai, nes naivuolius lengva apmauti. Pasiskaityk Pauliaus laiskus- jis tai tikrai nei pats nebuvo naivus, nei kitiems siule tokiu buti. Kaip tik, ne vienoje vietoje jis akcentuoja atiduma, ismanyma, blaivu mastyma ir pan. Kodel? I tai Paulius irgi atsako- kad nebutume apgauti, nesiojami visokiu mokymu skersveju, taip pat kad nebutume kudikiai ismanymu. Nes kai skersvejai pucia, pati zinai, kas buna- kakla viens du mikliai susuka :)... O jei busime kudikiais visa gyvenima, tai ar tai bus gerai?

O su antra tavo komentaro dalimi pilnai sutinku:). Dievo Zodzio tikrai pakanka. Nors ne visai... Matai, ji dar reikia konkreciai taikyti, o ne tik skaityti kap beletristika...

Linas rašė...

Oi Olgerdai, o pasirodo tu ir jautrus. Kai propagandą prastūminėti, tai esi labai vikrus, o šiaip matai su tavim švelniai reikia elgtis. Elkis padoriai, ir taip pat sulauksi atsako, o kadangi tavo piktybė niekaip nenurimsta, nori tik kitiems įkąsti bet kokia proga ir po savęs palikti garuojančią krūvą,o ne bendrauti, tai turiu tik vieną pasakymą - man nusibodo, nėr komentatorių ir tokių nereikia, tolerancijos nevaidinsiu, eik į savo glaznaja maz ir ten draugaukis kiek tik nori.

Linas rašė...

Beje, Olgerdai, virkauji, kad su tavim negerai elgiasi, o pats savo puslapyje net neleidi be tavo išankstinės cenzūros komentarams atsirasti. Taigi, nebūk bent šituo klausimu dviveidis.

Olgerdas rašė...

Linai, palikim mane ir taip kaip tvarkausi savo bloge ramybeje. Tai yra mano reikalas. Beje, prie ko cia as? Ar su manim vienu taip elgiesi? O kas nuolat vadina Vlada ligoniu? O Tada savo metu? Ar pamirsai Mato 5:22 ? Na, jei taip per tave veikia dvasios dovana kazkokia, tai nesigincysiu- tegu buna ta dovana, turek ja jei ji tokia tau miela. Bet man nereikia nei tokios chuliganiskos ciniskos dvasios nei tokiu "dovanu", kurios niekina zmones... As netikiu chuliganisku Kristumi zinok...

Linas rašė...

O kodėl jau tave palikti? Gal pats pirma elkis, paskui kitus mokyk.O šiaip sutinku - nebūk chuliganas.

consolatio fratrem rašė...

Na čia aš sutinku su Olgerdu dėl ligonių... kaip sakė neseniai viešėjęs brolis Haroldas Afflu - "Speak gyvenimas" ;)
O dėl filmų - ne kiekviena dokumentika yra tiesa... Turim pavyzdį filmo Zeitgeist, kuriame kalbama taip logiškai ir įtikinamai, bet realūs faktai ten klastojami skersai išilgai. Ir jei neturi gilių žinių tam tikroje srityje - tave totaliai gali išdurt. Ir aš įsivaizduoju, kai prisižiūri tokių filmų, tai bet kuris prabudimo tarnautojas atrodo kaip gerai vaidinantis aktorius.. tada pradedi varyt ant tokio tarnautojo, kad tai melas, krikščionys pradeda pyktis, skaldytis, o velnias katutėm ploja.. Pažvelkit į viską globaliau..

Linas rašė...

Niekas nieko nesakytų, bet Olgerdui būtų ir nebūtų dalykų "demaskavimas", "nušvietimas" ir kova prieš bet kokius Šventosios Dvasios pasireiškimus tapo gyvenimo tikslu. Ir po to dar reikšti pretenzijas į kažkokias brolystes, nu jau gal apseisim ir be to. Broliautis jam patariu su savo broliais iš glaznaja maz ir tiek, bei būti sąžiningu su savimi ir kitais. Neišeina iš kitų reikalauti, o sau nuolaidžiauti.

Zita rašė...

Olgerdui,
Jei pritari, kad Dievo žodis svarbiausia, tai ir virk iš dangiškos manos košę, neprikraudamas uogienės iš pasaulio. Nebijok, ta košė net vyrams tinka, savo akimis matau kaip vyrukai auga :)

Linas J rašė...

Koks skirtumas, kas neegzistuojančius produktus pardavinėja?

Jeigu neegzsituojantį pomirtintį gyvenimą pardavinėja popas ir jeigu tą patį neegzistuojantį pomirtinį gyvenimą pardvinėja su religine organizacija tiesiogiai nesusijęs sukčius, pirkėjas abiem atvejais visiškai nieko vistiek negauna.