penktadienis, rugpjūčio 19, 2011

Airija nori perimti vaikų mokymą į savo rankas

Po pribloškiančių katalikų kunigų ir vienuolių vaikų seksualinio išnaudojimo, Airija nori perimti vaikų mokymą į savo rankas - didina spaudimą vienuolių ordinams perduoti mokymo įstaigas ir nuosavybę, tam, kad būtų išmokėtos kompensacijos aukoms, kurie patyrė prievartą katalikiškose mokymo įstaigose, praneša Catholic World News.
Airijos Švietimo ministras pareiškė nepasitenkinimą suma, kurią katalikų vienuolių ordinai pasiūlė nukentėjusiems - 476 milijonus eurų. Ministras įsitikinęs, kad vienuolynai sumokėti turi dvigubai daugiau, todėl iškėlė mintį perduoti vienuolynus ir jų mokymo įstaigas valstybės žinion.
2009 m. Airijoje komisija nustatė, kad per paskutinius 80 metų  800 katalikų kunigų, vienuolių vyrų ir moterų, darė seksualines patyčias, žiauriai elgėsi su vaikais vaikų įstaigose.
Iš 800 kaltinamųjų 500 ir dabar sėkmingai dirba katalikų bažnyčioje. Airijoje vien paskutiniais metais besikreipusių pagalbos aukų skaičius perkopė 10 000 žmonių, o bendras aukų skaičius per pastaruosius metus gali siekti 150 000 vaikų, praneša „News.ru“
Dalis airių visiškai nustojo pasitikėti katalikybe ir nustojo lankytis bažnyčiose.

Komentarų nėra: