penktadienis, rugpjūčio 12, 2011

T.D. Jakes "Puodžiaus namai"

Sveiki atvykę į vieną iš didžiausių JAV bažnyčių "Puodžiaus namai", kuriai vadovauja vyskupas T.D. Jakes

17 komentarų:

Kęstutis rašė...

T.D. Jakes yra ne krikščionis. Tai vilkas avies kailyje ir antichristo dvasioje. Jo mokymas - melas. Jis atvirai palaiko homoseksualias santuokas,teigia,jog yra ne vienas kelias pas Dievą ir t.t.

http://www.youtube.com/watch?v=tUN9ok1bmqA&feature=related

Olgerdas rašė...

Na taip, dar galima butu pasakyti, kad pas ji yra labai diiiiiideles problemos su Trejybes doktrina. Kiek teko skaityti, jis ja modifikuoja priklausomai nuo to, kam kalba. Vieniems jis aiskina vienaip, kitiems- kitaip. Vienas is zinomiausiu jo teiginiu apie Trejybe yra, kad Dievas yra trijuose pasireiskimuose (angl. manifestations), ne trijuose asmenyse, kaip tiki krikscionys. Ir aplamai, jo isitikinimai labiau primena universalistu idejas nei krikscionybe. Pvz., kad ir del klausimo apie homoseksualizma- Dzeikas paprasciausiai eme ir "Biblijoje atrado", kad tai nera nuodeme. Suprantu, kad jam kaip tevui, norisi zutbut apginti savo sunu homoseksuala, taciau daryti stai tokias manipuliacijas nera nei sazininga nei dievota.

Arunas rašė...

Kaip suprantu, Olgerdai, esi trejybininkų šalininkas. Pagal tą doktrina visi trys asmenys yra lygūs. Tada kaip reikia suprasti tas eilutes pvz.:
Kol 1,15 "Jis yra neregimojo Dievo atvaizdas, visos kūrinijos pirmagimis..."
Hbr 1,3 "Jis, Dievo šlovės spindesys ir Jo esybės tikslus atvaizdas..."
1Kor 15,28 "Kai Jam bus visa pajungta, tada ir pats Sūnus nusilenks Tam, kuris viską Jam pajungė, kad Dievas būtų viskas visame kame. "
Aiškiai matome, kad Logos {Žodis) yra pirmas kūrinijos kūrinys ir NEREGIMOJO DIEVO ATVAIZDAS. Ir tas NEREGIMASIS "DIEVAS panorėjo Jame apgyvendinti visą pilnatvę" Kol1,19
O po to matome, kad kai viskas bus atlikta, Logos-Žodis-Sūnus nusilenks ir atiduos viską JAM, t.y. NEREGIMAJAM DIEVUI.
Aišku, norint tai suprasti pirmiausia reikia nusimesti Nikėjos užkrautą bagažą.
O gal turi kitokį aiškinimą?

Kęstutis rašė...

Arūnai,jūs jehovistas?

Linas rašė...

Atsiprašau aš gal čia ne į temą, bet ar čia prasidėjo karas visų prieš visus?:) O tai kaip su įstatymų vykdymu? Džihadas kaip ir neįtrauktas į darbotvarkę:)

Zita rašė...

Linai, Lietuvoj gyvename, palyginus su kitomis šalimis, tikrai ramiai ir vyrai neturi kur išreikšti savo kovingos prigimties :) Nestabdyk, lai virtualiai ir su sau lygiais pliekiasi :)


Prieš Viešpatį neatsilaikys nei išmintis, nei supratimas, nei patarimas.

Olgerdas rašė...

Tai gal Arunai galetum ir tu atsakyt i klausima, kodel yra sakoma, kad seimoje vyras ir zmona yra lygus, taciau visgi yra toks dalykas, kaip zmonos paklusnumas vyrui? Vyras ir zmona yra viena seima, bet jie yra atskiri asmenys, be to vienam asmeniui (vyrui) Dievas skyre vadovaujanciojo vaidmeni, o kitam (zmonai)- paklustanciojo. Ar del to, kad zmona paklusta vyrui, ji tampa vyru arba nera seimos dalis? Zinoma, as suprantu, kad su Dievu nera taip kaip seimoje, tad sis palyginimas nera tobulas, taciau visgi yra panasumu. Pvz., Kristus paklusta Tevui, nors per Kristu yra sukurta viskas kas yra sukurta. O aplamai, tai yra tusti plepalai- bandyti aprepti ir suprasti tai, kas tik vienam Dievui zinoma ir suvokiama, bet ne mums, zmonems.
O del vienatininku ir trejybininku bei nikeju ir panasiu dalyku gincyts nesiruosiu- paliksiu tiems, kam gincytis yra idomu.

Linas rašė...

Man tai biški juokinga, kad kiekvienas iš pasisakiusių save telaiko krikščionimi:) Visi kiti paklydę ir erezijose, jie kaip Paulius rašo:"Aš vienas telikau". Bet Galatams jis parašė "Bet jeigu jūs vienas kitą kremtate ir ėdate, saugokitės, kad nebūtumėte vienas kito praryti!" Bon apetit:)

Olgerdas rašė...

Matai, Linai, sia situacija galima pavadinti ir taip: varnas varnui akies nekerta. Arba charizmatas charizmatui arba katalikas katalikui, jei jau nori atvirai :). Visa tai as suprantu. Katalikai dazniausiai ne tik nekritikuoja bet ir gina savo pedofilus, na o charizmatai- homoseksualus bei klaidziamoksliu skelbejus. Saviskiai yra saviskiai- as ta suprantu :) Tik nuo to nei jie netampa krikscionimis, taip pat ir tie, kurie gina juos... Rastas juk sako nusikaltusius atskirti, o ne uzmerkti akis i nusikaltimus... Mes parodome meile kitam, kai jam aiskiai pasakome , jog netoleruosime jo nuodemiu bei nusikaltimu. O kai zaidziame seileta meile, kuri i viska uzmerkia akis- mes is tikruju nemylime...

Olgerdas rašė...

Is esmes, Linai, Formaliose Naujienose tu megsti pliekti dazniausiai tik katalikus, rasydamas kokie va jie pedofilai ir trokstantys valdzios. O kaip gi protestantiska puse? Charizmatiska? Ar sventa? Juk ir katalikai dazniausiai apie saviskiu nusikaltimus nutyli bei apie juos raso slovinancias rasliavas, pateidami juos kaip dvasingumo etalonus. Tuo tarpu tie "etalonai" gali buti prisdirbe iki ausu...
Taip ir cia. Ar verta, Linai, deti i Formalias Naujienas informacija (dargi ta zmogu pateikiant kaip dvasingumo pavyzdi) apie tuos, kurie skelbia abejotinas doktrinas, manant, jog skaitytojai nezino tiesos? Na, kai kurie gal ir nezino, bet juk yra internetas, Google, ir nelabai ka imanoma paslepti. Nebent iki laiko.

Anonimiškas rašė...

Na, kai kurie gal ir nezino, bet juk yra internetas, Google...Olgerdas :),nuo kuriu sunku ka nuslepti :)

Anonimiškas rašė...

Yra tik keli pargrindiniai principai, purie atskiria Kristaus mokini nuo nekriksto :)

1 principas. Kristaus Viespatyste visame kame (net ir senojo testamento tautai buvo sunku apsispresti ar tarnauti Viespaciui ar baalui - pinigu dievui), besalygiskas pripazinimas kad Jezus Kristus yra Jahve (Viespats). Paulius perspejo, - kas nepripazysta jog Jezus yra Viespats (Jahve) tas nera Kristaus mokinys, jiems galioja zodziai - "argi mes nepranasavome tavo vardu ... jiems, musu Viespats istare besalygiska nuosprendi - SALIN NUO MANES, JUS PIKTADARIAI.
2 principas. Buvimas Jo baznycioje, kuri zemiskame pavidale labai aiskiai ivardinta ir atskirta nuo klaidziakeliu - "Tu esi Petras - uola, ir ant taves as pastatysiu Savo baznycia ir pragaro vartai jos nenugales" :)

Arunas rašė...

Pirmiausia Linui:
nesuprantu iš kur tu ištrauki tą karą ar džihadą. tai paprastų paprasčiausias TIESOS ieškojimas. O tai yra Kristaus pažadas, kad atsiūs Tiesos Dvasią, kuri ves Dievo vaikus(t.y. atgimusius iš Dvasios) į tiesos pažinimą (pilnatvę). Ir kas to sieks, tas ir gaus.
Kęstuti, jehovistai nepripažysta, kad Logos-Žodis yra Dievas. Jie nemato, kad NEREGIMASIS DIEVAS panorėjo Jame apsigyventi Kol 1,19
Olgerdai, man dažnai patinka tavo pasisakymai. O dėl vyro ir moters, tai šį pavyzdį rodo net Dievo Žodis. Aiškiai žinome, kad pasakė-padarykime žmogų pagal savo paveikslą. Ir žmogus (vyras ir moteris) išėjo labiau panašus į dvejybę. Bet giliau panagrinėjus pradžioje sukūrė žmogų Adomą ir ĮŠ ADOMO BUVO SUKURTA IEVA. Ir nėra trečio. Pagal mano minėtas Rašto vietas irgi aiškiai matyti, kad iš nerigimojo Dievo buvo sukurtas Logos, kaip ir Ieva iš Adomo
Atsiprašau jei ką įskaudinau. Aš tik norėjau pasidalinti

Linas rašė...

Olgerdai, blogiausiai kad tu savų neturi.
O dėl bažnyčios, tai jo, jeigu ant mirusio žmogaus Petro bažnyčia pastatyta, tai turim žmonių mirusią bažnyčią. Dievo bažnyčia stovi ant Dievo kaip parašyta Pakartotojo Įatatymo knygoje "Aš skelbsiu Viešpaties vardą; atiduokite mūsų Dievui garbę!Jis yra Uola; tobuli Jo darbai, visi Jo keliai pilni teisybės. Dievas ištikimas, be jokios neteisybės, Jis teisus ir teisingas".
Tegu kiekvienas stovi ant ko nori - ant kaulų ar ant Dievo - laisva Lietuva.

Anonimiškas rašė...

Ka Dievas nori tą ir pasirenka savo statybai :) O žmonės kaip ankščiau taip ir dabar nori būti aukščiau už Dievo pasirinkimą. Nieko nauja po saulę:

Korė, Levio sūnaus Kohato sūnaus Izaharo sūnus, ir iš Rubeno sūnų Eliabo sūnūs Datanas ir Abiramas bei Peleto sūnus Onas sukilo prieš Mozę. Prie jų prisidėjo du šimtai penkiasdešimt izraelitų, tautos kunigaikščių, žinomų bendruomenėje ir gerbiamų vyrų. Jie susirinkę kalbėjo prieš Mozę ir Aaroną: 'Gana judviem; visi izraelitai yra šventi ir Viešpats yra tarp jų. Kodėl judu keliatės aukščiau Viešpaties tautos? ...

Olgerdas rašė...

Arunai, pacinku as tau ar nepacinku :), geriau tu ne in many ziurek, bo as klystancis zmogus ir galiu liuosai nusisnekec, ale in Ponu Kristu...

Arunas rašė...

Olgerdai, man dažnai patinka tavo pasisakymai, BET NE VISADA. Neužriesk nosies :)