ketvirtadienis, rugpjūčio 25, 2011

Eureka - pastatys pripučiamą... bažnyčią

Pagalaiu surastas būdas, kaip pakeisti brangiai kainuojančias katalikų bažnyčias. Rusijoje į Kamčiatką greitai atveš pripučiamą katalikų bažnyčią. Ir problemos kaip nebūta... Lenkas kunigas Kšištofas Kovalis panorėjo vietos katalikus pripratinti prie tradicinės architektūros, mat ten dar nėra bažnyčios. Taigi, pripučiamas analogas bus gera alternatyva - juk atliktas kaip tiksli katalikų bažnyčios kopija, praneša CNL.
O ir sveria pripučiama bažnyčia vos 100 kilogramų, todėl lengvai transportuojama, žadama, kad ji bus vežiojama į įvairias vietas. Tiesda, nepranešama, ar ir altorius viduje bus pripučiamas ar ne.
Manyčiau, šitą praktiką reiktų pritaikyti Lietuvoje, nes iš valstybės biudžeto restauruoti ir statyti katalikų bažnyčioms iškeliauja šimtai milijonų litų. Vyriausybė galėtų nusipirkti kelias pripučiamas bažnyčias. Vos pareiškiama, kad kažkur reikia naujos katalikų bažnyčios, išduodama pripučiama ir baigtas kriukis.  

4 komentarai:

Marius rašė...

galetu parduoti visas baznycias, panaudoti pinigus naudingesniems dalykams, ir nupirkti koki sunkvezimi ar du pripuciamu baznyciu.
Manau kad tai puiki ideja.

Pigu, paprasta, mobilu.

Zita rašė...

Sakai parduot. Gal ir nebloga mintis. Tik kas jas pirks, kam jos dar reikalingos?

Anonimiškas rašė...

Tuoj atsiras krikscioniskoje rinkoje ir pripuciami pastoriai,su imontuota audio iranga viduje :)

consolatio fratrem rašė...

Pripučiami kunigėliai greičiau atsiras, šioje sferoje protestantai pernelyg atsilikę nuo katalikų :)

O bažnyčias manau pirks, iš jų būtu galima padaryti nepaprastai prabangius viešbučius, arba muziejus, jie bent jau pildytu Lietuvos biudžetą.