pirmadienis, rugpjūčio 22, 2011

B.Oniwinde apie evangelizacinius kruzeidus

 

Lietuvoje pastorius iš Nigerijos respublikos Bayo Oniwinde surengė du susitikimus. Buvo proga paklausti apie garsaus evangelisto Reinhardo Bonkės vedamus kruzeidus.
Bayo Oniwinde apie R.Bonkę atsiliepė tik iš teigiamos pusės - jo teigimu, evangelistas yra išskirtinai kuklus, jokių sąlygų ir pretenzijų nekeliantis žmogus, į Nigeriją atvykstantis kaip palaiminimas. R.Bonkė visas evangelizavimui reikalingas  lėšas surenka pats, sumoka už visą reklamą, sales, stadionus. Be to, jis sukviečia vietos pastorius, su jais dalinasi žinia, sujungia bendram darbui, duoda patarimų, kaip vėliau priimti įtikėjusius žmones, padeda sudaryti bendrus bažnyčių sąrašus, kurie įteikiami žmonėms.  Kaip pavyzdį B.Oniwindė pateikė kruzeidą Lagose - jame buvo išleista per milijoną dolerių, dalyvavo per 1000 bažnyčių. Jo žodžiais, tik 4 iš jų surinko paaukojimus kruzeidui. Taigi, šie kruzeidai yra stipri pagalba Afrikos krikščionių bažnyčiai.
Bayo  tarnavimas prasidėjo 1977 metais, o šiuo metu jis vadovauja bažnyčiai Lagose, kurioje per 3000 žmonių. Jų bažnyčia jau siunčia misionierius į visą pasaulį. B.Oniwinde jau  pamokslavo praktiškai visuose žemynuose. 

Komentarų nėra: