pirmadienis, lapkričio 01, 2010

Vienuolės vaikų rankas kišo į krosnį

Rusijoje, Vladimiro Sviato - Bogoliubsko stačiatikių  vienuolyne,  kur parodymus ėmė duoti vaikai, pabėgę iš vienuolyno, aiškėja naujos šiurpios teroro detalės.  Vienas iš labiausiai sukrečiančių epizodų, vienuolių taikyta bausmė nepaklusniesiems. Viena iš mergaičių pasakoja, kad į degančia krosnį stebint jos seseriai viena iš vienuolių kelioms akimirkoms įkišo jos ranką. Nudegimo žymės likę iki šiol. Iškeltos dvi baudžiamosios bylos..Jau anksčiau buvo skelbta, jog vaikai buvo vienuolių moterų mušami, marinami badu, per naktis reikėdavo kalbėti maldas ir dirbti lauke. Vienai mergaitei sužalotas stuburas, ant visų vaikų kūnų - diržo žymės ir mėlynės, pranešė "Известия".
Stačiatikių bažnyčia pradėjo savo tyrimą. Stačiatikių bažnyčios atstovas Vitalijus Risevas portalui "Интерфакс-Религия" papasakojo, kas su vaikais buvo daroma vienuolyne. "12 dienų uždaryti, pirmos trys dienos išvis be vandens, badavimas, patalpa nešildoma",- apie siaubingas bausmes pasakojo  Vitalijus Risevas, pridūręs, kad ir nenusikaltusios mergaitės pasnikavo kiaurus metus, mat du kartus per savaitę eidavo priimti komunijos, todėl sakramentui turėjo ruoštis. Be to, jo teigimu, mergaitės buvo žadinamos melstis, todėl visada norėjo miego.
Šventiko teigimu, 8 mergaitės vis dar yra Vladimiro Sviato - Bogoliubsko vienuolyne be išsilavinimo, dokumentų. Vienuolynas kaltinimus atmeta.

Komentarų nėra: