šeštadienis, lapkričio 13, 2010

Iranas - seksualios nestoriečių laikotarpio kapinės

Irane kapinės Chalid Nabi, esančios prie Turkmėnijos, yra populiarus turistinis objektas. Kapinėse apie 600 paminklų, kurie padaryti kaip vyriški falai arba moteriškos genitalijos. Falai - paminklai yra apie 2 metrų aukščio, tiek pat jie ir po žeme įkasti. . Pagal legendą Chaledas Nabilis buvo pranašas gyvenęs tarp Kristaus ir Mohamedo, greičiausiai buvo nestorietis.
Nestoriečiai buvo Nestoro (išsilavinusio Antiochijos vienuolio ir Konstantinopolio vyskupo, gimusio 381 m. Germanica mieste, Sirijoje) pasekėjai. Nestoras nutolo nuo ortodoksų. Kristaus, kaip žmogaus, ir Dievo prigimtis jis skyrė ypatingai griežtai. Oponentai pabrėžė tų dviejų prigimčių vienybę. 431 m. vykusiame 3-me ekumenikaciniame Efesos susirinkime Nestoras buvo pasmerktas ir jo pasekėjai išvaryti iš Romos imperijos. Dauguma jų persikėlė į Persiją ir Seleucia-Ktesiphon sinode (486 m.) buvo paskelbta, kad nestoriečių mokymas yra oficialus persų bažnyčios tikėjimas.
Nestoriečių mokymas ypač sparčiai plito 7-10 a. kai buvo organizuotos misijos į Kiniją ir Indiją. Tai aiškiai įrodo 1623 ar 1625-ais metais iškasta Sian- fu molinė lentelė bei 781 m. Kinijoje pastatytas paminklas.

Komentarų nėra: