trečiadienis, lapkričio 17, 2010

"Tikėjimo žodis" vėl keis kryptį?

Pastaraisiais metais vykdžiusi ekumenizmą praktiškai tik su katalikais ir nedalyvavusi evangeliniuose renginiuose bažnyčia "Tikėjimo žodis" gavo gerą niuksą. Pasirodo, kad visos pastangos "būti geriems ir ekumeniškiems", dalyvavimas katalikiškose atlaiduose, pamaldose ir procesijose nuėjo perniek. Artėjant laikui, kai pagal įstatymus bažnyčia "Tikėjimo žodis" galėtų būti pripažinta valstybės, tų pačių brolių katalikų, su kuriais tiek bendrauta ir vykdyta veiklos, pastangomis siekiama, kad reikalingas pripažinimui laikas būtų ilginamas... dvigubai. Takelis nuvedė į niekur...
Apie šią situaciją savo blog'o puslapiuose pasakoja vyr.pastorius Giedrius Saulytis: "Šiandien gavau laiškutį iš Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos dėl naujai parengto įstatymo projekto. Neketinu čia pateikti jo gilesnės analizės, tik noriu pastebėti, jog taip vadinamų „netradicinių" bendruomenių, kurioms priklauso ir Tikėjimo žodis, galimybė tapti valstybės „pripažintomis" dar labiau apribota. O tiksliau - iki šiol buvęs 25 metų terminas po pirminės registracijos, kai bendrija gali kreiptis į Seimą, prašydama pripažinimo, yra prailgintas iki 50. Kadangi šią pataisą pasiūlė Lietuvos Vyskupų Konferencija, tenka konstatuoti, jog Lietuvos katalikų vyskupai ieško būdų, kaip išstumti į paribius nekatalikiškas religines bendruomenes...". 
Visas tekstas tinklalapyje http://www.btz.lt/ - "Religinė diskriminacija Lietuvoje".
Kur link dabar judės bendrija likusius iki pripažinimo 25 metus, "Tikėjimo žodis", vyr.pastorius nepraneša.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nu gal tegul tada patys tampa katalikais, juk ju tikslas buti pripazintiems,nezinau tik kam. Gal kad daugiau zmoniu pritraukt ir tada daugiau pinigu surinkinet.

Linas rašė...

Apie tikslus tai pati TŽ bendrija tegali pasakyti, o kad "pritraukti ir surinkti", tai labai jau primityvu būtų. Nebėr iš ko Lietuvoj berinkti, greičiau atėjusiam žmogui dabar jau reikės duoti - krizius stojo:)