šeštadienis, lapkričio 06, 2010

Ispanai popiežiaus nelaukia

Popiežius Benediktas XVI vyksta su vizitu į Ispaniją, kur kadaise itin katalikiškoje, o dabar - vienoje iš liberaliausių Europos šalių ir bandys "atvesti" ją į doros kelią. Ispanija buvo vadinama "myliiausia Katalikų bažnyčios dukra", tačiau pastaruoju metu religingumas ten staigiai sumažėjo, nes žlugus F.Franco režimui nebeliko mechanizmo, kaip užtikrinti dominuojančią katalikybės padėtį.
Prieš Benedikto XVI viešnagę Ispanijoje padidėjo įtampa, o guminėmis lazdomis ginkluoti riaušių policininkai ketvirtadienio vakarą vaikė Santjago de Komposteloje protestuojančius demonstrantus. Kai kurie iš protestuotojų laikė raudonus plakatus su užrašu „Aš tavęs nelaukiu“.
Barselonoje šimtai žmonių sutemus dalyvavo taikiose eitynėse, taip pat protestuodami prieš pontifiko vizitą. Jų plakatuose buvo reiškiamas nepasitenkinimas dėl įvairių su Katalikų Bažnyčia susijusių problemų - nuo popiežiaus viešnagės kaštų iki Vatikaną krečiančio kunigų pedofilijos skandalo.
Didelį nepasitenkinimą kelia tai, kad tokios "ganytojiškos" kelionės priimančioms šalims kainuoja dešimtis milijonų eurų.

Komentarų nėra: