penktadienis, lapkričio 19, 2010

Seimo narė Marija Aušrinė Povilionienė kritikavo dvasiškius


Anykščiuose Europos Sąjungos finansuotame renginyje dalyvavo 7 viešnios iš Vilniaus ir... 6 anykštėnės.
Anykščių verslo informaciniame centre vyko Šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacijos bei Lietuvos Respublikos Seimo Visuomenės plėtros, reprodukcinės sveikatos ir teisių parlamentinės grupės organizuotas renginys apie Afrikos šalių merginų ir moterų lytiškumą.
Seimo narė Marija Aušrinė Povilionienė džiaugėsi, galėdama būti kuo ilgiau lytiškai aktyvi. „Reprodukcinėmis teisėmis vyrai ir moterys turi mokėti naudotis... Mes  - lytiškos būtybės ir džiaugiamės būdami sveiki galintys save reprodukuoti. Lietuvoje diskusijose apie lytiškumą dalyvauja ne tik ideologiškai susiskaldę politikai, bet ir bažnyčia. Vatikanas pasisako prieš kontracepciją ir abortų legalizavimą: pagal juos moterys negali nutraukti nėštumo, nes tai – kūdikio žudymas. Lietuvoje nesukurta lytinės ir reprodukcinės sveikatos koncepcija. Kuo ilgiau seksualumą išsaugome, tuo labiau liekame gyvybingesni ir kūrybiškesni“, - pasakojo M. A. Pavilionienė. Ji negailėjo kritikos dvasininkams: „Kai dvasiškis pradeda kalbėti apie lytiškumą, sako, kad tai nuodėmė. Tai absurdas! Juk kuo aš ilgiau lytiškai pajėgi, tuo aš labiau džiaugiuosi...“

Pagal "Anykštą"  

1 komentaras:

Gintautas rašė...

Pritariu Seimo narei prof.M.A.Pavilionienei. Tik norėčiau pridėti išlygą kad dvasiškiai galvoja įvairiai, tik gaila, kad jie neturi teisęs reikšti savo nuomonės ir atvirai diskutuoti.
Pagarbiai, Gintautas