ketvirtadienis, lapkričio 18, 2010

Stačiatikių šventikas tapo septintos dienos adventistu

Spalio pabaigoje JAV Aidacho valstijos bažnyčioje vyko vandens krikštas, kuriame pasikrikštijo stačiatikių kunigas tėvas Afanasijus (Polas Tomsonas), kuris po šios ceremonijos tapo septintos dienos adventistu, praneša openbookcenter.com.
Tėvas Afanasijus trumpai papasakojo savo dvasinį kelią - stačiatikių šventiku tapo nusivylęs amerikietišku protestantizmu, stačiatikių bažnyčioje greit padarė karjerą, vyko į misionieriškas keliones. Tačiau nepaisant visko, jis priėjo išvados, kad tiesa yra ir ta tiesa nesikeičia. Posūkio tašku jam buvo sabato šventimas. Dar būdamas stačiatikių šventiku jis atvirai dėstė savo pažiūras, remdamasis Biblija.
Jis kritiškai ištyrinėjo septintos dienos adventistų mokymą ir Elenos Vait palikimą ir pripažino, kad jos darbai - žinia nuo Dievo paskutiniams laikams.
Jį krikštijo buvęs graikų stačiatikių bažnyčios lankytojas, o dabar pastorius Andreas Melas.
Po krikšto tėvas Afanasijus tapo broliu Polu ir sakė:"Aš myliu stačiatikius ir stačiatikių bažnyčią, bet mano sąžinė man liepia būti čia - kur sutikau Jėzų ir kur galiu su juo būti".
Polas Tomsonas (tėvas Afanasijus) po šio žingsnio neteks galimybės gauti bažnytinę pensiją, bet jam ir jo žmonai tai netapo suklupimu, praneša openbookcenter.com.

Komentarų nėra: