ketvirtadienis, spalio 24, 2013

Vatikanas buvo priverstas nuimti apsimelavusį ir išlaidžiaujantį vyskupą



Vokietijos Limburgo vyskupijos katalikų vyskupas Franzas Peteris Tebartzas van Elstas, išleidęs apie 31 mln. eurų (107 mln. litų) ) savo rezidencijai ir melavusiam teismui nuėmė nuo pareigų.
Pirmieji apie nenormalius dalykus sušneko paprasti katalikai, kurie net rengė demonstracijas ir protesto žygius prie vyskupijos. Bet vyskupas pats negali palikti pareigų, tad E.P.Tebartzas van Elstas skrido į Romą. Vatikanas dabar pranešė, kad vyskupas nuimtas, o popiežius seka padėtį.
Jo privatūs apartamentai naujame vyskupijos pastate, kaip pranešama, kainavo apie 2,9 mln. eurų (10 mln. litų). Juose įrengtas 63 kvadratinių metrų valgomasis ir 15 tūkst. eurų (51,8 tūkst. litų) kainavusi vonia. Šiai prabangai buvo panaudotos lėšos, gaunamos vyskupijos iš Vokietijoje renkamo bažnyčios mokesčio.
Tie žiniasklaidos pranešimai išprovokavo skandalą Vokietijoje ir raginimus užtikrinti didesnį skaidrumą Katalikų Bažnyčios finansuose.  
Be to, E.P.Tebartzas van Elstas taip pat kaltinamas davęs melagingus parodymus teisme dėl savo brangaus skrydžio į Indiją, kur dvasininkas aplankė neturtingas bendruomenes.
Pasak prokurorų, Hamburgo teismui pradėjus procesą, kuriame vyskupas bylinėjasi su savaitraščiu „Der Spiegel“, dvasininkas melavo, nors buvo davęs priesaiką, kai neigė sakęs to leidinio žurnalistams, kad skrido verslo klase.

Komentarų nėra: