penktadienis, spalio 18, 2013

Kažkas pagrobė nacisto Pribkės kūną

Italijoje verda aištros, mirus buvusiam nacistų SS dalinio, pagarsėjusio savo žiaurumais, karininkui Erichui Pribkei, kuris buvo atsakingas už italų žudynes Adriatijos oluose 1944 m. Romoje, kai vokiečiai nužudė 335 italus keršydami už partizanų akciją, per kurią žuvo 33 vokiečių kareiviai. Aišku, kaip ir kiti nacistiniai nusikaltėliai, Pribkė nejautė savo kaltės, tiesiog aiškino, kad "vykdė įsakymą iš aukščiau". Po karo jis pabėgo į Argentiną ir 50 metų dirbo mokykloje. Taip ir neatgailavęs už savo nusikaltimus Pribkė mirė praeitą savaitę Romoje. Jo kūną bandė palaidoti viename mietelyje, bet italai pasipriešino, nenorėdami, kad jų kapinėse gulėtų žudikas.
Dabar giminaičiai pranešė, kad jo kūnas dingo, mat į bažnyčią įsiveržė apie 30 vyrų ir pagrobė karstą, giminaičiai sako, kad tai Italijos spectarnybų darbas. Vietinė valdžia niekaip nekomentuoja įvykių.
Beje, Vatikanas uždraudė kunigams už jį aukoti mišias. Velionio šeimai į pagalbą atėjo Pijaus XII draugija, kuri apsiėmė surengti katalikiškas laidotuves.

Komentarų nėra: