antradienis, spalio 22, 2013

8 mobilieji psichikos susirgimai



Taip atrodytų Lozoriaus prisikėlimas šiais laikais. 
Kompiuteriai, telefonai, internetas – visa tai padeda žmogui dirbti, tačiau jau išaiškėjo ir 8 naujos psichikos ligos ar sutrikimai, susiję su moderniomis ryšio priemonėmis.
1.Fantominio skambučio sindromas. Ligos esmė – žmogui atrodo, kad jo telefonas skamba arba vibruoja kišenėje, nors niekas neskambina.Susirgimas „išlenda“ streso metu.
2. Nomofobija. Šis terminas yra kilęs iš „no mobile fobia“. Tai baimė likti be mobiliojo telefono.Galite pasitikrinti, kaip jaučiatės, kai telefonas išsikrauna – nerimaujate ar ir panikuojate.
3. Kiberliga. Žmogui pasidaro bloga, sutrinka orientacija, ima pykinti, susidūrus su kokiais nors elektros prietaisiais arba pakeitus įprastus. Kitas šios ligos pavadinimas „skaitmeninė jūros liga“..
4. Facebook-depresija. Įrodyta, kad kuo ilgiau jauni žmonės praleido Facebook, tuo blogesnė buvo jų nuotaika ir požiūris į savo gyvenimą. Reikalas tas, kad paprastai žmonės ten kelia tik tas nuotraukas ir žinias, kurios jiems palankios, todėl susidaro įspūdis, kad draugų ir pažįstamų gyvenimas gersnis negu tavo..
5. Internetinė priklausomybė. Tai liguistas ir pastovus potraukis patekti į internetą.
6. Priklausomybė nuo internetinių žaidimų. Tai vienas žinomiausių ir labiausiai griaunančių sutrikimų. Žinomi atvejai, kai žaidimas visiškai įtraukia žmogų, jis praranda darbą, šeimą ir net gyvenimą.
7. Kiberchondrija..Žmogus prisiskaito ligų per internetą ir įtikina save, kad rimtai serga. Sakykim, nors tik suskaudo galvą, žmogus sau randa ir diagnozuoja rimtus susirgimus. Tai gali išties lemti ne menamus, o tikrus susirgimus.
8."Google" efektas. Žmogus su tokia liga mano, kad žinios jam nereikalingos, nes viską ras ten. Tai nejuokinga, nes smegenys tiesiog nepriima informacijos, nepriklausomai nuo žmogaus valios ir pastangų, žinodamos, kad daug lengviau rasti, negu saugoti.

Komentarų nėra: