antradienis, spalio 15, 2013

Kaip godūs Puodžių katalikai Lietuvą apjuodino

Varėnos rajone yra mažas Puodžių kaimas, kuris išgarsėjo jau visame pasaulyje. Esmė ta, kad Puodžių kaimo gyventojus pribloškė klebono Donato Šukio įvestas mokestis. Tikintieji raginami sumokėti 60 litų už šiuos ir antra tiek už praėjusius metus. Apie rinkliavą oficialiai informuoja kaime iškabinti skelbimai. Pats klebonas tikina neverčiantis gyventojų mokėti, o tik primenantis, kad reikia padėti išlaikyti bažnyčią.
Žinia apie tai, kad Puodžių gyventojai nenori mokėti maždaug 25 dolerių per metus Katalikų bažnyčiai, apskriejo pasaulio žiniasklaidą (Ką turėtų pasakyti Vokietijos katalikai, kurie nori ar ne sumoka beveik dešimt.procentų visų savo pajamų).Ar pamiršo jie, kad šalia 10 Dievo įstatymų yra 7 bažnyčios įstatymai, kurių 1-asis skelbia "Išlaikyk savo bažnyčią"? Ką dabar pasakys pats popiežius Pranciškus? Ką pagalvos pasaulis, kai nuolat skelbiant apie ekonomikos augimą Puodžių katalikai per metus net 60 atliekamų litų nesukrapšto?

1 komentaras:

Zita rašė...

nu alzhaimeris žmonėms, priminimų parašė, nu i kas čia kitaip - ar slaptai ar viešai vis tiek visuose bažnitkaimiuose tai daroma :)