antradienis, kovo 22, 2011

Japonija Fukušima - pastoriaus duktė pasakojo apie padėtį

Portalas "SlavicVoice.org" susisiekė su baptistų bažnyčia  "Fukushima Asahimachi Chirst Church" norėdami pakalbėti su pastoriumi Tomishige Kokubo. Bet ragelį paėmė jo duktė Nobuko, Biblijos mokyklos mokytoja. Ji dirba priimdama pabėgėlius iš Hokušimos apylinkių ir nušluoto milijoninio Sendai miesto bažnyčioje.
– Мes skambinam į namus ar į bažnyčią?
– Į bažnyčią.
– Ar galite papasakoti apie cunamį?
- Per žemės drebėjimą mes buvome bažnyčioje. Fukusima maždaug už 70 kilometrų nuo epicentro.
– Ar žuvo krikščionių?
-Nesu tikra dėl skaičių, bet mūsų regione žuvo apie 60 - 80 krikščionių.
image
Fukušima prieš žemės drebėjimą.
– Jūs galite išeiti iš bažnyčios?
- Žinios liepia neiti lauk, mūsų mieste niekas stipriai nenukentėjo, tik langai išdužo, miestas yra slėnyje, tai jį išgelbėjo nuo cunamio. Žuvo apie 4000 žmonių, daugiau kaip 10 000 dingusių, žmonės ateina į bažnyčią ir verkia,jie vis dar šoke, mus dar vis krato, gyvenimas sustojo, tik po 3 dienų po cunamio įjungė elektrą, o vandens iki šiol neturime.Nėra ir benzino.
image
Fukušima po katastrofos
-Nėra benzino?
-Nėra, todėl niekur gatvėse nėra mašinų, žmonės vaikšto pėsti. Dabar sninga, trūksta maisto, žmonės atėjo į bažnyčią ir mes valgėme ką turėjome, kažkur 20-30 bažnyčios narių. Daug pabėgėlių, mes dalinamės mūsų maisto likučiais su jais. Mums labai reikalinga pagalba, bet nėra transporto.
image
 – Kiek turite maisto?
- Maisto liko 2-3 dienoms. Bažnyčia paprašė atnešti narių maisto, kad galėtume maitinti žmones, kurie ateina, Žmonės ateina, lieka su mumis, mes kartu laikomės, mieste maisto liko mažiau nei savaitei. Patarkite, ką mums daryti.
Pgal NHL

Komentarų nėra: