trečiadienis, kovo 23, 2011

Evangelizuos... „Pagonių kiemu“

Daug buvo popiežiaus kalbų apie naują Europos evangelizavimą, dabar atėjo eilė ir darbams. Tiesa, "darbai" atrodo mažų mažiausiai keisti, o jei detaliau įsižiūrėjus - verčia griebtis už galvos bent kiek krikščionybėje nusimanantį žmogų.
 Štai Vatikano spaudos salėje buvo pristatytas Paryžiuje kovo 24 ir 25 d. vyksiantis pirmasis „Pagonių kiemas“ – tai yra įvairių kultūrinių renginių ir debatų pasaulėžiūrinėmis temomis susitikimas, kurį organizuoja Popiežiškoji kultūros taryba, prisidedant neseniai įkurtai Popiežiškajai naujojo evangelizavimo tarybai.
„Pagonių kiemu“ buvo vadinamas didžiulis Jeruzalės šventyklos šalutinis kiemas, į kurį galėdavo užeiti žydų tautai nepriklausantys ir judaizmo neišpažįstantys žmonės, kitaip tariant – pagonys. Dėl to, „Pagonių kiemo“ simbolis pasirinktas ir dabar pradedamam naujam dialogo tarp krikščionių ir netikinčiųjų bandymui.
„Pagonių kiemą“ Paryžiuje sudarys trys pagrindiniai renginiai: atidarymas, vyksiantis Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijoje UNESCO; debatai religijos, pasaulėžiūros, mokslo, kultūros temomis Sorbonos universiteto amfiteatre ir galiausiai susitikimas Prancūzijos Institute, skirtas ekonomikos etikai ir teisei. „Pagonių kiemą“ Paryžiuje uždarys baigiamasis susitikimas Bernardinų kolegijoje, į kurio dalyvius video tiltu kreipsis popiežius Benediktas XVI. Renginio dienomis Paryžiaus katedroje vyks susikaupimo valandos, kurioms vadovaus Taizé bendruomenės broliai.
„Pagonių kiemas“ bus rengiamas Florencijoje, Palerme, Albanijos sostinėje Tiranoje. Ateinančiais metais „Pagonių kiemai“ numatyti Stokholme, Prahoje, Asyžiuje, Ženevoje, Kvebeke, Valensijoje ir Barselonoje. Kol kas dar galutinai nesusitarta, tačiau 2013 m. ketinama panašius susitikus surengti Marselyje, Maskvoje, Pavijoje, Čikagoje ir Vašingtone.
Neabejoju, kad tokiu būdu visa Europa bus evangelizuota.

2 komentarai:

Unknown rašė...

o ko čia reikia imtis už galvos?

Linas rašė...

KO? Ar pagonybę ar judaizmą skelbs? štai kur klausimas