pirmadienis, kovo 21, 2011

Iš vienuolės čiužinio dingo... 1,5 milijono eurų

Visa Ispanija ieško nenaudėlių, kurie įlindo į moterų vienuolyną, net ir į vienuolių lovas Saragosoje. Tiesa, lindimas į lovą turėjo ne seksualinę potekstę, bet vienuolių garbė vis tiek nukentėjo - iš vienos vienuolės čiužinio dingo... 1,5 milijono eurų. Pamaldžius ispanus šokiravo pavogtos sumos dydis...
Mat teigiama, kad dauguma iš 13 000 ispanių vienuolių gyvena ant skurdo slenksčio. Saragosos vienuolyne gyvena 16 vienuolių, jos užsiima senų monuskriptų atstatymu, knygų įrišimu ir dailininkės vienuolė, kuri yra garsenybė katalikiškame pasaulyje, Marijos Guera darbų pardavimu. Jos portretai atlikti "trancedentinio realizmo" stiliumi gana populiarūs tarp kolekcininkų.Jų rinkos vertė siekia iki 50 000 eurų. Vienuolyno viršininkė aiškina, kodėl čiužinys buvo prikimštas eurų:"Už jos darbus man duodavo čekį be sumos, aš galėjau parašyti tokią sumą, kokią noriu".
Kol policija ieško vagių, mokesčių inspekcija pradėjo tyrima, bandydama išsiaiškinti, ar vienuolės mokėjo mokesčius nuo pelno. Jei pasirodys, kad ne - joms gresia didelės baudos ir net įkalinimas iki 5 metų.
Pagal Mignews

Komentarų nėra: