pirmadienis, sausio 10, 2005

Mentalitetas - kuo skiriamės

Vakarų politologo, beje, arabų kilmės, nuomone, prievarta yra neatskirima musulmonų mentaliteto dalis
Nonis Dervišas, politologas, atliko apklausą tarp įvairių JAV gyvenančių žmonių,praneša "Interfaks". Politologą pritrenkė tai, kaip skirtingai musulmonai ir kitos bendruomenės žiūri į tuos pačius reiškinius.
Pavyzdžiui, krikščionys ir judaistai į žinią, kad Irane nubaustas mirties bausme 14 metų paauglys, kuris valgė per Ramadaną dienos metu, reagavo vienareikšmiškai:"Kaip toks dalykas įmanomas iš viso?", o musulmonai klausė: "Kodėl jis taip padarė"...
90% JAV musulmonių pritarė sprendimui užmėtyti akmenimis neištikimas žmonas, o toks pats procentas musulmonų vyrų palaikė idėją, kad Bangladeše kalinamas advokatas tik už tai, kad pasiūlė su Izraeliu užmegzti diplomatinius santykius...
Politologas sako:"Musulmonų katastrofiškai žemas humanizmo lygis, teroras ir prievarta jų negąsdina ir neverčia bjaurėtis, o yra mentaliteto dalis, beje, net 2 - 3 kartos musulmonų, gyvenančių Vakarų šalyse.
Taigi, mentaliteto skirtumai yra milžiniški.

Pagal Maranatha.ru

2 komentarai:

R. A. rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
R. A. rašė...

Atsiprašau Linai, už griežtoką toną, bet man tai jautrus klausimas. Kai kelis metus padirbi su žmonėmis ir bandai padėti ir supranti, kad jie lygiai tokie patys žmonės, kad jie nori taikos, nori ramiai gyventi, ir jų moralė ne blogesnė už taip vadinamų krikščionių, o kartais ir didesnė, tai žinai išgirdus tokius pasisakymus, kai tuos žmones kuriuos tu pažįsti, su kuriais gerai bendrauji, kažkas pavadina prieavrtautojais ir teroristais, tai spjūvis ir tave ir į tuos žmones.
Negaliu teigti, kad tokie yra visi islamistai, kaip tie su kuriais aš susidūriau, bet pastarųjų moralė tikrai nebuvo žemesnė už mūsiškių krikščionių.