antradienis, sausio 04, 2005

Dievo pirštas?

Pasaulį sukrėtęs cumanis labiausiai smogė toms šalims, kuriose krikščionys patiria didžiausius persekiojimus. Kol kas apie tai niekas nekalba.
Indonezijoje, kuri patyrė didžiausius nuostolius keleta pastarųjų metų metodiškai buvo padeginėjamos krikščionių bažnyčios, islamo radikalai su buldozeriais netrukdomi plėšė ir lygino su žeme krikščionių kaimus, atiminėjami bažnyčių pastatai ir t.t. Dabar Indonezijoje musulmonai klausia:"kuo nusikaltome Alachui?". Bet, matyt, nusikalta ne Alachui, o Biblijos Dievui persekiojant jo žmones.
Tas pats pasakytina apie Šri Lanką ir Indiją. Ten persekiojimo mastai kiek mažesni, bet taip pat krikščionys buvo terorizuojami keletą paskutinių metų induistų ir budistų vyriausybių.
Taigi cunamis - gal Dievo pirštas?

3 komentarai:

R. A. rašė...

O gal ne į tą pusę pirštą sukam ... ? Gal tai gyvenimo realybė kuri įvertina tuos pačius Dievo žmones: ar jie pradės ieškoti kaltų ar sureaguos su užuojauta ir stengsis pagelbėti nelaimės ištiktiesiems?

+ simonas rašė...

jo, "pats kaltas" argumentai visada labai kabutėse gerai padeda nukentėjusiems... dar vakar paskaičiau gerą mintį, kad būti geru yra svarbiau, nei būti teisiu (t.y. viską žinoti ir suprasti teisingai).

Anonimiškas rašė...

O gal ir Dievo ranka. Ką gali žinoti. Labai jau mažai mes tą Dievą pažįstam.