penktadienis, balandžio 27, 2012

Sekmininkai - augimas visame pasaulyje



Ilgą laiką buvę religinės visuomenės atstumtaisiais sekmininkai dabar yra sparčiausiai auganti krikščionybės kryptis visame pasaulyje. Ir pagal paskutinius statistinius duomenis,tai ne tik sparčiausiai kylanti, bet ir daugiausiai bažnyčių įkurianti denominacija. „Forum on Religion & Life” teigimu, sekmininkų augimas susijęs su Oralo Roberts ir Reinhard Bonnke kruzeidais, sekmininkai turi daug stiprių lyderių, kurie įkuria bažnyčias visame pasaulyje.
Sakykim, JAV sekmininkai yra bene vienintelė auganti konfesija,  tarp sekmininkų bažnyčių didžiausia yra „Dievo asamblėja“, ji tik Jungtinėse Amerikos Valstijose 2011 metais įkūrė 368 naujas bažnyčias, jas dabar lanko  12 595 žmonės.
Kita sekmininkų bažnyčia „Foursquare“ praneša apie greitą ispaniškai kalbančių bažnyčių daugėjimą, dabar jų yra 250 vien JAV. Sakykim, Meksikoje katalikų bažnyčią kasdien palieka apie 3000 žmonių, daugiausia jų prisijungia prie sekmininkiškų bažnyčių.
 „Pew Research Center duomenimis”, sekmininkai šiai dienai sudaro daugiau kaip 25 procentų visų krikščionių. Ši grupė taip pat sudaro daugiau nei 8 procentų viso pasaulio gyventojų. Ir šie skaičiai toliau auga.

Komentarų nėra: