trečiadienis, balandžio 04, 2012

Biblijos kodas pritrenkė ateistus mokslininkus

Dabar viską koduojame – seifus, duris, telefonus, banko sąskaitas, o valstybė koduoja net mūsų asmenis – turime kodą. Kodas, kurį žinome, patvirtina, kad mes esame to daikto ar turto savininkai.
Labai įdomu, kad kodai yra net ten, kur nesitikime. Štai garsus mokslininkas Elijahu Ripas negalėjo patikėti savo akimis, kai pabandė kodą rasti Biblijoje. E. Ripsas 1968 metais buvo jaunas matematikas, ateistas ir...  disidentas. Protestuodamas dėl sovietų invazijos į Čekoslovakiją 1968 metais, Rygoje jis bandė susideginti, dėl to buvo patalpintas, kaip ir dauguma disidentų, specialioje ligoninėje, čia, neturėdamas ką veikti, jis ant tualetinio popieriaus užrašė vienos teorijos paneigimą. Tai sukėlė sensaciją mokslo pasaulyje. Vėliau jis emigravo į  Izraelį, ir pabandė surasti kodus Senojo Testamento knygose.
Jis iš pradžių bandė ieškoti kodų L.Tolstojaus „Karas ir taika“, „Broliai Karamazovai“, Izraelio rašytojo Shai Agnon darbuose... Deja, kodų ten nerasta. Kodus įvedęs į Biblijos knygas, parašytas hebrajų kalba (hebrajų tekste raidės atitinka skaičius), ateistas E.Ripsas rado užšifruotus pranešimus, kurie jį gerokai sukrėtė... Su tyrinėjimo rezultatais jis supažindino keletą matematikų, kurie patikrino. Pasirodė straipsnis „Statical Science“, kuris taip pat sukėlė sensaciją. JAV vienas šifruotojas, irgi ateistas, nutarė patikrinti – jis įvedė 66 žymiausių visų laikų rabinų vardus ir pavardes ir kodas juos patvirtino, amerikietis buvo priblokštas – Biblijoje buvo užšifruoti vardai, pavardės, miestai ir net mirties datos žmonių, kurie gyveno šimtus ir tūkstančius metų po Biblijos parašymo.
Kokie duomenys užkoduoti? Visi žymiausi lyderiai – Ruzveltas, Stalinas,  Čerčilis. Žodis Napoleonas yra šalia žodžių „Prancūzija“, „Vaterlo“. Rusijos revoliucija ir 1917 metai... „Homeras“ įvardijamas kaip „graikų poetas“. „Šekspyras“ šalia žodžių „Makbetas“ ir „Hamletas“. Šalia „Hitleris“ – „nacistas“, „priešas“, „piktadarys“ ir „skerdynės“, „Bethovenas“, „Bachas“ ir „Mocartas“ – įvardinti „kompozitoriais“, „Rembrantas“ šalia žodžių „Olandija“ ir „tapytojas“. Broliai Raitai - šalia žodžio „lėktuvas“, Edisonas - šalia žodžių „elektra“ ir „lemputė“.
Kaip banknoto vandenženklis yra paslėpta informacija, kuris patvirtina tikrumą, taip slaptas kodas patvirtina Biblijos autentiškumą. Dievas užšifravo Senajame Testamente visus svarbius įvykius pasaulio istorijoje per matematinį algoritmą dar prieš jiems įvykstant.
Matematikai teigia, kad užtenka 5 pirmų Biblijos knygų, jog būtų užšifruoti visi svarbiausi pasaulio įvykiai ir žmonės. Koks turėtų būti protas, kuris tai užšifravo, juk tekstus rašė paprasti ir dažnai net neišsilavinę žmonės? Jėzus kalbėjo apie tai, kad žmogaus vardas gali būti įrašomas „į gyvenimo knygą“. Ar bereikia sakyti, kad tie du vyrai, tyrinėję kodą, dabar jau nebe ateistai? Taigi, ko gero, ir mūsų vardai yra įrašyti tame kode. Dar prieš mums gimstant... o mes vaizduojame ir toliau, kad esam savo gyvenimo šeimininkai.

19 komentarų:

Kęstutis rašė...

Puiku,Linai. Panašu,kad greitai rašysi naujienas apie ateivius.

viz3 rašė...

Tai dabar laukiam tų pranašysčių.

Linas rašė...

Kęstuti, įdomu, ar tau žmona kada įtinka?:)

Kęstutis rašė...

Linai,jei jau klausi - atsakysiu: ir žmona man įtinka ir aš jai įtinku. Tačiau tau juk tai iš tikrųjų nerūpi,todėl klausimas įžeidžiantis. O pačiu klausimu išsakyta mintis niekaip nepateisina šitos paties žodžiais aprašytos "žinios",kuri savo perteikiamos informacijos prasme artėja prie kalbančių Urantijos liūtų tiesiogiai internetu diktuojamų apreiškimų,kuriuos "on line" gauna "pranašai". Mano komentaro priežastis ne mano nepasitenkinime,o šitos informacijos bedieviškume. Kalbėk apie ateivius nesivadindamas krikščioniu ir niekas tau nei žodžio nesakys,būsi savas tarp tų,kuriems bus įdomu skaityti. Bet kai tu pavadini save krikščioniu ir užsimoji Dievo Žodį paversti nostradamo lygio "užkoduota informacija" ..kokios reakcijos tikiesi?

Linas rašė...

Kęstuti, iš tavęs tik tokios ir tikiuosi:) Giliai nustebčiau, kad moki ką nors teigiamo pasakyti, ko gero moki, tačiau tik savo denominacijoje:)Nepamiršk, kad ką žmogus kalba, toks jis ir yra, ypač kai nestebi denominacinė akis:)

Linas rašė...

Kęstuti, pasižiūrėk savo komentarus, tau kažkoks sutrikimas, pirmame rašai "Panašu,kad greitai rašysi naujienas apie ateivius". o antrame jau tvirtini "Kalbėk apie ateivius nesivadindamas krikščioniu ir niekas tau nei žodžio nesakys" :))) Žodžiu, pirma paleidi prielaidą apie mane, o po po dienos jau ji tau realybė? Kitaip sakant, grumiesi su mano paveikslu, kurį pats sau susikuri... nu nu... nors originalu:)

Linas rašė...

Kęstuti, iš tavęs tik tokios ir tikiuosi:) Giliai nustebčiau, kad moki ką nors teigiamo pasakyti, ko gero moki, tačiau tik savo denominacijoje:)Nepamiršk, kad ką žmogus kalba, toks jis ir yra, ypač kai nestebi denominacinė akis:)

Kęstutis rašė...

Linai,tiesa svarbesnė už melo pozityvumą. Tu vis bandai pereiti į asmeniškumus,bet man mažai rūpi ką galvoji apie mane. Kalbam apie informaciją,kurią perteikei drauge su susižavėjimu.
Šitoks požiūris į Šventąjį Raštą yra okultinis.
Visi neva esantys Biblijoje "kodai",kuriuos neva galima aptikti matematiniais algoritmais - melas.

Linas rašė...

Tiesiog parodžiau, kad rašydamas turi išankstinę neigiamą nuostatą ir kokiu būdu ją susikuri:) O šitą postą ryškiai maišai su kabala, todėl nesugebi ir įžvelgti nieko teigiamo, gerb. kovotojau už tiesą. Jūsų žiniai kai kas Bibliją naudoja receptams susidėti, ar uždrausi žmonėms?

Jonas rašė...

Paskaičius tokį įrašą visų pirma norisi pasiųsti autorių toli toli, nes su tokiom elementarios logikos spragom daugiau nelabai kur jis ir nueis.

Tada pagalvoji, kad tai būtų negražu ir vargu ar ką siuntinėjimais pasieksi - gal geriau pabandyt 5rodyti tikrąją tiesą apie tuos kodus knygose (ne tik Toroj)?

Vistik ne, jei žmogus turėtų nors kiek suvokimo ar noro suvokti, tai būtų bent jau elementarią google paiešką atlikęs, padaręs tinkamas išvadas ir tokio briedo nerašęs. Todėl bandyti aiškinti tokiam žmogui kur tos jo logikos spragos yra beprasmiška.

Peršasi viena išvada: siunčiu tave Linai toli toli!

Gero kelio...

Linas rašė...

Ačiū, Jonai, visada žaviuosi lietuviškais kelionės palaiminimais:)

Anonimiškas rašė...

Lino straipsnis logika prarijo kaip juodoji skyle, bet patikrine Biblijos kodus kiekvienas is cia rasanciu rastume save, be to sis Lino pateiktas nebiblijinis kodas nulauze jusu antivirusine sistema ir piktis sudegino keleta neuronu, tad idiegite atnaujinimus :)
Pagarbiai, t.j.

Anonimiškas rašė...

Super, gal yra kur nors apie tai plačiau parašyta? dz_dz

Naglis rašė...

Sveiki krikščionys, girdėjau, kad pamokymo tikslas- meilė iš tyros širdies ir neveidmainiško tikėjimo:). Reikėtų, matyt, dažniau nuorodas netikintiems duoti į krikščioniškus susirašinėjimus- iškart Dievą atras išvydę antgamtinę meilę, kokios nėra pasaulyje:).
Dėl šito straipsnio ar viskas teisinga neturiu info. Kas klauso angliškai, įsiveskite į youtube- Chuck Missler- jis pašventė savo gyvenimą biblijos tyrinėjimui. Tarp visų jo nagrinėjamų temų, jis kalba ir apie Biblijos kodus, kuriuos būtų neįmanoma žmogui sudėlioti, jei ji nebūtų rašoma Šventąja Dvasia- tai kaip Dievo antgamtinis spaudas einantis per visą bibliją. Įdedu kelias nuorodas, jei čia leidžiama. Yra ir daugiau. Būkit palaiminti!

http://www.youtube.com/watch?v=HBBqjMgPmYo

http://www.youtube.com/watch?v=-lUwKPr7oy8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2ewC0WIPkUg&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UxGLeux40RQ&feature=youtube_gdata_player

Anonimiškas rašė...

Kestuti ,kad ir kaip butu gaila ,arba atvirksciai ,taip Biblija yra pasaulio knyga .Tiesiog pradek skaityti .Nesakyk ,man nepatinka ,dar neparagavus pirago .Kai paragausi va tada ir spresti galesi.

Kęstutis rašė...

būtų juokinga,jei nebūtų graudu.
Linai,šia kryptim einant nespėsi apsidairyti,kai tave sups visiški lunatikai,kurie Bibliją vadina "pasaulio knyga",jaučia iš jos einančias "palaimintas" kosmines vibracijas ir turi asmeninį bendravimą su angelais,kurie jiems dalina jėgas nuimti prakeikimus ir gydyti ligas,o asmuo pasivadinęs "Jėzumi" kasdien drauge žiūri serialą,vėliau jie kartu eina pasivaikščioti po dangų ir po pragarą..Dar kartą ramiai ir paprastai tave įspėju - šie "kodai" - satanizmo išraiška,kurioje velnias kalba už Dievą. Pameni,kaip jis Ievai "atkodavo" Dievo žodžius?
Daugiau nerašysiu šita tema,žinokis.

132 rašė...

Kestuti, tau pasigydyti reiketu.. Tipiskas apakes, ramybes neturintis keistuolis.

biblijos kodas rašė...

Tik ką atsiverčiau bibliją ir panaudojas biblijos kodo metodą, pamačiau jos tekste, jūsų visų komentarus...Jūs net neisivaizdavot, kad jūsų bazaras yra irašytas ir užprogramuotas biblijoje :)

biblijos kodas rašė...

Tik ką atsiverčiau bibliją ir panaudojas biblijos kodo metodą, pamačiau jos tekste, jūsų visų komentarus...Jūs net neisivaizdavot, kad jūsų bazaras yra irašytas ir užprogramuotas biblijoje :)