penktadienis, spalio 07, 2005

Pagalba stringa

Pasirodė pranešimai, kad Humanitarinės pagalbos JTO agentūros dėl lėšų stokos vėl nesugebės užkirsti kelio badui Afrikoje, kur padėtį blogina prastas derlius ir AIDS pandemija. Pavojus gresia milijonams skurdžiausio pasaulio žemyno gyventojų.
Šiuo metu padėtis labai bloga Pietų Afrikoje. Vyriausybės ir pagalbos agentūros skaičiuoja, kad iki kitų metų balandžio, kada bus nuimtas naujas derlius, pagalbą maistu reikia teikti 12 mln. žmonių."Siekiama pamaitinti 9,2 mln. labiausiai kenčiančių. Tam mums reikia apie 400 mln. dolerių", - pažymėjo Maikas Hadžinsas - Jungtinių Tautų maisto programos atstovas spaudai regione. Anot jo, agentūrai iki šios sumos trūksta dar 180 mln.
Tai ne pirmas atvejis, kai JTO stuktūros nesugeba laiku ir tinkamai reaguoti. Taip buvo pražiopsotas genocidas Ruandoje, badas Etiopijoje ir Malyje, o Sudane "nematomas" jau 20 metų vykdomas atviras genocidas.
Matydami pasaulietinių struktūrų neveiksmingumą, tuo labiau, kad jos siekia tik dalinti maistą, o ne spręsti problemas, dėl ko kyla badas, kai kurių šalių prezidentai jau pareiškė, kad geriausiai į šalių poreikius atsakyti gali krikščionių bažnyčios ir misionieriai, kurie ne tik skelbia Evangeliją, bet ir moko vietinius.
Pagal "Slogo" ir "Vic" pranesimus

Komentarų nėra: