penktadienis, spalio 14, 2005

Kosta Rikoje rūpinamasi beglobiais vaikais

Šešiolikmetis Pablo gyvena Genesis prieglaudos namuose Kosta Rikoje. Jo mama prostitutė, turinti 7 vaikus nuo skirtingų tėvų. Motinos namuose - du kambariai septyniems vaikams.
Šie globos namai atsidarė 2005 metų vasarį, kad pasipriešintų vienai iš didžiausių problemų šalyje.Ankščiau Pablo gyveno netoliese esančiuose Roblealto Biblijos vaikų namuose, bet buvo priverstas išvykti, vos sukakus 13 metų. Negalėjęs grįžti namo dėl ten buvusios situacijos, jis surado prieglobstį Genesis prieglaudos namuose.
Vaikai ir paaugliai atvyksta į Genesis prieglaudos namus ieškoti pagalbos dėl problemų namuose. Jie pradeda mokytis tokių paprastų dalykų, kaip pagarbos privatumui, beldimosi prieš įeinant ir žodžio "prašau".Specialistai moko jaunų žmonių mechanikos, elektronikos, ekonomikos, bei gamtos mokslų.
Prieglaudos namai ieško vietų įsteigti naujiems namams. Tam reikia 25-50 akrų žemės. Fondas taip pat kaupia pinigus naujų pastatų statybai, kurių kiekvienas kainuoja apie 25 tūkstančius dolerių. Viename tokiame name galima auginti, mokyti ir auklėti iki šešių vaikų. Fondas gauna paramą iš kai kurių Kosta Rikos bažnyčių, kurios, kartu su globos namais, ugdo vaikų pasitikėjimą Dievu ir padeda atrast tikėjimą.
Kartu su besiplečiančia teritorija, statomais naujais namais ir mokyklomis, organizacija taip pat ieško naujų savanorių, norinčių padėti vaikams.
Organizacijos įkūrėjas pastebi naudą jauniesiems: "Pablo atėjo turėdamas begales problemų. dabar matome jį atsakingą, paklūstantį taisyklėms ir dėkojantį Dievui už šiuos atrastus naujuosius namus.
"Pagal “LMA” pranešimą paruošė Amzina

Komentarų nėra: