penktadienis, spalio 21, 2005

Misionierių nesulaiko ir mirtis

MMMAN- Pietų Korėjos misionieriška organizacija, yra įsikūrusi Jordane. MMMAN ruošiasi atidaryti seminariją Bagdade, po to kai nesenai Irake buvo susprogdintos 2 krikščionių bažnyčios. Apie tai praneša laikraštis ,,Seoul Times".
Irake aštuoni korėjiečiai misionieriai buvo pagrobti balandį, o birželyje Kim Sun II, 33-erių metų vyras, planavo atidaryti misiją, bet buvo pagrobtas ir nukirsdintas.
Sunkumų organizacija susilaukia ir Kinijoje - Pekino valdžia, šią organizaciją apkaltino slapta atvertinėjant kinus į krikščionybę, o liepą 460 korėjiečių, steigę internetinį tarnavimą Kinijoje, paliko šią šalį dėl persekiojimų.
Pagal Steve S. C. Moon, Korėjos misijų tyrimų instituto vadovo, šiandien metodistai, presbiterionai ir baptistai - protestantiškų denominacijų atstovai - tarnauja misijose užsienyje. Jų prioritetai -evangelizacija, medicina, švietimas. Misijų instituto vadovas, prisimindamas nukirsdintą misionierių KimSun II, sakė: ,,Jis yra kankinys Dievo šlovei, mūsų misionieriai trošta šlovinti Dievą, daryti Jo darbą ir pasiruošę mirti dėl Jo.Kitas ir didžiausias mūsų tikslas - Šiaurės Korėja".
Pagal ,,Seoul times" paruošė Žygimantas

Komentarų nėra: