ketvirtadienis, balandžio 18, 2013

Benis Hinas vėl žada turtus

Evangelistas Benis Hinas vėl gavo kritikos dozę už klestėjimo teologiją, kurios buvo jau atsisakęs.  Šiuo metu jis vykdo pasaulinį turą, tikisi pamokslauti ir arabų pasaulyje. "Iki savo gyvenimo pabaigos aš noriu pamokslauti arabų pasaulyje. Pamokslausiu Egipte, Libane, Sirijoje ir Irane. Aš pamokslausiu Teherane". - sakė Hinas stadione Hasely Crawford Trinidade ir Tobage, kur savaitgalį susirinko 17 000 žmonių. 
Tačiau kritikai sako, kad vėl jaučiama klestėjimo teologijos įtaka - dalyvavusių stadione buvo paprašyta paaukoti po 100 dolerių tarnavimui, kad jie gautų Dievo palaiminimą. 
Hinas tvirtino, kad šie pinigai - klestėjimo "sėkla" tų žmonių gyvenime ir renkami ne jam, o atiteks Trinidadui. "Jūs būsite aprūpinti derliumi visą savo gyvenimą. Į Trinidadą ateina klestėjimas. Dievas paims nusidėjėlių turtą ir atiduos į jūsų rankas. Jūs būsite kitas pats turtingiausias žmogus. Viešpats nori jus palaiminti",- sakė B.Hinas. 
Įdomu, kad ir Lietuvoje panašias idėjas propaguoja bažnyčia "Ekklesija". Pastorius K.Matulionis viename iš pamokslų, kuriame nubrėžė ateinančių metų gaires, tvirtino, kad "Ekklesija" - tai Jeruzalė ir pagonių turtai šiemet čia bus sugabenti.  
Žodžiu, nieko naujo po saule, o kas nenori būti turtingas? Einu ieškoti 100 dolerių.

9 komentarai:

Zita rašė...

manau Eklesija ir litukais priims :)

Linas rašė...

Raikia į zagranicą siųsti ty garantijas duoda.

Olgerdas rašė...

Linai, apie kokias garantijas sneki? Cia bankroto atveju? :)

Linas rašė...

Tu ką Olgerdai, žioplas - čia siūlo už 100 baksu aprūpinimą visam gyvenimui. Nemiegok

Olgerdas rašė...

Kaip cia taip iseina: 100 doleriu duodi ir ka- dirbt daugiau niekad nereikia? :) Tinginystes propaganda? :D Taip supratau...
Tiesa, su tais aprupinimais labai itartina, ana visokie snorai, sekundes ir MMM irgi zadejo aprupinima- koznam bomzui piese milijonieriaus likima :) Tai as ir klausiu tavy, ar Hino bankroto atveju irgi pasibaigtu panasiai kaip su kokiu MMM?

Linas rašė...

Klausiu, klausiu ... mažiau klausinėk, siųsk ir viskas:)

Olgerdas rašė...

Dar ko?... Siusiu mat... Anas lektuvu ir vilu jau pakankamai turi :)

Dalia rašė...

Kaip matau straipsnio autorius kažką prieš turi "Eklesijos" bažnyčią. Būkite atsargūs rašydami tokius straipsnius, labai išmintingi dedatės, ne jums spręsti ir teisti. Žiūrėkite kiekvienas savęs, nes būtent už save duosite ataskaitą Dievui.

Linas rašė...

Ne, ne prieš bažnyčią, o prieš godumo tendencijas ir pinigų vaikymąsi. Tikėjimas paverčiamas praturtėjimo priemone. tai jau erezija ir priešiškumas evangelijai.