trečiadienis, birželio 27, 2012

Paragvajiečiams įsiėdė vyskupas – prezidentas


Galima sakyti, kad paragvajiečiai gana skaudžiai nudegė. Patikėję, kad kas jau kas, o Katalikų bažnyčios vyskupas tai jau tikrai pasirūpins šalimi deramai, paragvajiečiai išsirinko vyskupą Fernando Lugo (prieš tai jis atsisakė pareigų), kuris buvo pažadėjęs sutvarkyti šalį ir nuskurdusius valstiečius kaip nors pakelti. Tačiau praėjo keli metai, reformų jokių, šalyje maišalynė,  o kai per policijos ir valstiečių susirėmimus žuvo keliolika žmonių,  Paragvajaus prezidentą Fernando Lugo parlamentarai nušalino nuo posto.
Be to, pradėjo kilti nuodėmės, kurias Fernando Lugo darė (kaip paaiškėjo gana gausiai) būdamas vyskupas. Kai jis tapo prezidentu į teismą dėl savo vaikų tėvystės buvo padavusios net 4 skirtingos moterys. Vienai jų intymios pažinties su F.Lugo metu buvo vos 16 metų, ji dirbo vyskupijoje. Fernando Lugo  tada buvo vyskupas San Pedro provincijoje. Tiesa, DNR tyrimo rezultatai parodė, kad F.Lugo nėra šio vaiko tėvas, ir byla buvo nutraukta. F.Lugo pripažino, kad du iš keturių nesantuokinių vaikų yra jo. Tyrimas dėl trečiojo vaiko tėvystės dar tęsiasi.
Paragvajaus prezidentas Fernando Lugo dabar šaukia apie perversmą, bet akivaizdu, kad valdyti valstybę yra kur kas sunkiau nei mišias aukoti...

Komentarų nėra: