penktadienis, vasario 25, 2011

Istorikas rado savo giminės žudiką

Praėjus 60 metų po holokausto, 43 metų amerikiečių istorikas, pagal tautybę, žydas, Markas Gouldas susekė Vokietijoje savo šeimos žudiką - SS oberštiumberfiurerį Bernchardą Franką. Dabar jam 97 metai, jis yra daktaras, praneša  BILD.
Apsimesdamas neonaciu Markas Gouldas įgavo nacisto, kuris paskutinius 65 metus ramiai gyveno Hesene, pasitikėjimą. 2006 metais Markas Gouldas atvyko į Vokietiją jis suartėjo su neonaciais ir dalyvaudavo susitikimuose su SS veteranais. Viename iš susiėjimų jis sutiko dešinę Henriko Himlerio ranką - SS oberštiumberfiurerį Bernchardą Franką.

"Kartą Bernchardas Frankas atsiuntė man laišką, ir aš pažinau jo braižą - tai tas pats braižas kuriuo pasirašytas pirmasis įsakymas masiškai naikinti žydus 1941 metų birželio 28 dieną",- pasakojo istorikas.
Šiame B.Franko pasirašytame įsakyme, buvo kalbama apie Baltarusijos civilius asmenis:" Reikia sušaudyti visus asmenis, nevisaverčius rasine arba žmogiška prasme"... Tarp aukų - 28 Marko Gouldo šeimos nariai. Kai istorikas pokalbio metu prakalbo apie įsakymą,  SS oberštiumberfiureris noriai paaiškino, kad "žydai laikė priespaudoje vokiečius ir taip išsikasė sau kapą". Tada Gouldas perskaitė visos savo žuvusios giminės vardus ir pavardes. Pastarasis pasimetė.
Vokietijos prokuratūra pradėjo patikrinimą, bet dar neapklausė kaltinamojo.

Komentarų nėra: