trečiadienis, lapkričio 09, 2005

Krikščionių persekiojimai Indonezijoje perauga į gatvės atakas

Christian Solidarity Worldwide praneša, jog krikščionių persekiojimai Indonezijoje pastarąjį mėnesį pasiekė neregėtą mąstą . Nemažai krikščionių yra užpuolami bešlovinantys gatvėje, kur jie priversti rinktis dėl to, kad islamo kovotojai iškėlė juos iš bažnyčių.
Vakarinėje Javoje viename rajone mero ir tarybos paliepimu buvo uždarytos trys bažnyčios, o krikščionims uždrausta rinktis bažnyčios patalpose bei namuose.
Apie 300 kovotojų spalio 16d. stengėsi sutrukdyti pamaldas gatvėje, tuo tarpu liuteronai, presbiterionai bei sekmininkai persikėlė į kitą gatvę, bandydami išvengti pasipriešinimo. Vis tik sulaukė itin grubaus žodinio bei fizinio smurto. Pranešama, jog policininkai ramiai stebėjo situaciją, kai kurie netgi prisijungė prie puolėjų. Per pastaruosius metus yra uždaryta apie 30 bažnyčių Vakarinėje Javoje. O šis incidentas yra pavyzdys, kaip siekis uždaryti bažnyčias tampa nacionaline kampanija. Rytų Javos bei Džakartos bažnyčioms taip pat kyla persekiojimo pavojus.
Vyriausybei reiktų imtis konstruktyvių atsakomųjų priemonių į šiuos grubius išpuolius bei bažnyčių uždarymus. Nepaisant konstitucinės teisės į religinę laisvę, krikščionys bei kitos religinės mažumos patiria didelę diskriminaciją iš vietinės valdžios.
Paruošė U

Komentarų nėra: